Per sisè estiu consecutiu, Ripoll oferirà l’oportunitat de descobrir la vila i el seu entorn a través del Trenet Turístic, aquest mitjà de transport que tant agrada a petits i també a grans. L’experiència es podrà realitzar del 20 de juliol al 22 d’agost i com és habitual es podrà escollir entre dos recorreguts diferents: el Patrimonial, que ens descobrirà els llocs més emblemàtics de la vila; i el Natura, que permet observar l’entorn natural del municipi. L’únic dia que no hi haurà servei de Trenet serà el divendres 29 de juliol a la tarda.

Ambdós recorreguts tindran els seus punts d’inici i final a la plaça Abat Oliba, davant del Monestir. La venda de tiquets es durà a terme a l’Oficina de Turisme o bé al mateix Trenet per part del seu conductor. Es podran adquirir pagant amb efectiu o bé amb targeta. El cost serà de 3 € pels adults, 2 € per als nens/es de 5 a 12 anys i gratuït per als menors de 5 anys. Per als grups de més de 10 persones, el preu serà de 2 € per persona.

Recorregut Patrimonial

Recorregut urbà d’uns 30 minuts que us permetrà conèixer i gaudir del patrimoni monumental i cultural més representatiu de Ripoll, amb una locució explicativa dels 10 punts d’interès.

Matí:   10.30 h – 12.00 h     Tarda:  18.30 h – 20.00 h

Recorregut Natura

Recorregut d’uns 15 minuts d’anada per l’entorn natural vora el riu Freser, des de la plaça Abat Oliba fins a la Font del Tòtil i la Roca amb una locució explicativa de la fauna, la flora i els usos de l’aigua.

La proposta d’aquest recorregut inclou la possibilitat de fer diverses combinacions. Un cop a la Font del Tòtil, l’usuari podrà triar tornar amb el trenet o bé fer-ho a peu. Si es decideix fer la tornada a peu, cal comptar amb 45 minuts. Recomanable per a famílies amb nens i per a persones que gaudeixen d’estar en contacte amb la natura.

Matí: 11.15 h -12.45 h         Tarda: 17.45 h -19.15 h

Pack amb l’entrada al conjunt monàstic i el museu etnogràfic

Per cinquè any, també s’ofereix un paquet que combina les entrades del conjunt monàstic, del museu etnogràfic de Ripoll  i el recorregut amb el trenet. Aquesta opció té un cost de 8,50 € per als adults, de 3,90 € per als nens/es de 5 a 12 anys i per als menors de 5 anys també és gratuït. L’horari de les visites guiades al conjunt monàstic serà cada dia a les 12 h i a partir del dia 1 d’agost, a les 12 h i a les 16.30 h. Si es vol gaudir d’una visita guiada programada, caldrà abonar un suplement de 3,30 € per adult.

Per a més informació: OFICINA DE TURISME DE RIPOLL – Pl. Abat Oliba, s/n –

Tel. 972 702351- visit.ripoll.cat – turismeripoll@ajripoll.cat

Consultar recorreguts i horaris al detall (PDF)