El divendres 16 de juny se celebrarà la setena Jornada Sènior, un dia ple d’activitats gratuïtes per fomentar la participació de les persones més grans de 55 anys.

Es començarà a les 9.25 h del matí a la plaça de l’Ajuntament, amb l’inici de la jornada amb un esmorzar saludable i l’entrega d’un petit obsequi a totes les persones participants. En aquest moment es repartiran les acreditacions i es farà una fotografia de grup. També a partir d’aquesta hora a la mateixa plaça hi haurà un Espai de Salut, en el qual professionals del Centre d’Atenció Primària de Ripoll faran un petit reconeixement mèdic a qui ho desitgi.

Durant tot el dia, qui ho vulgui podrà conèixer i fins i tot provar l’activitat En Bici Sense Edat, en la qual voluntaris/àries porten a passejar a la gent gran o persones amb mobilitat reduïda amb un tricicle adaptat. Durant el matí es trobaran a la plaça de l’Ajuntament i a la tarda seran a la plaça de la Lira.

Hi haurà certes activitats per les quals s’ha de fer una inscripció prèvia, ja sigui de manera presencial als Casals Cívics i Comunitaris La Devesa del Pla i Ripoll-Centre o bé en línia, enviant un correu electrònic a comunicacio@ajripoll.cat, especificant el nom i cognom dels participants i a quina activitat es volen apuntar.

Al llarg del matí es podrà experimentar el ‘txikung’, l’art de cultivar la salut a través del moviment, la respiració i la concentració mental, a càrrec de Raül Verdaguer, a partir de les 9.30 h a la plaça de l’Ajuntament (cal portar roba i calçat còmode i no calen coneixements previs).

Així mateix, es podrà fer una visita al Castell de Montesquiu, edifici declarat bé cultural d’interès nacional, sortint amb autocar des de la plaça de l’Ajuntament a les 10.20 h. Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

També amb inscripció prèvia, es proposa la visita al refugi antiaeri de la Guerra Civil que es troba a la plaça de l’Ajuntament, a les 10.30 h i a les 16 h. El punt de sortida de la visita serà el Museu Etnogràfic.

Al Museu, a partir de les 17 h, també es farà un tastet de fruita guiat amb uns consells de salut, a càrrec del Centre d’Atenció Primària de Ripoll.

A les 17.45 h, l’acció de la jornada es desplaçarà a la plaça de la Lira, on començarà una desfilada de vestits de paper confeccionats per les usuàries del taller de costura del CCC Ripoll-Centre. Seguidament el Consorci de Benestar Social, en el marc del Dia contra el Maltractament a la Gent Gran, representarà  una performance per sensibilitzar la població sobre l’espoli que pateix una part del col·lectiu de gent gran. Sota el nom de “No em Toquis els quartos”, faran reflexionar al públic assistent, de situacions que a vegades es donen i ni tan sols en prenem consciència. Tot seguit, a les 18.30 h, la jornada clourà amb un concert de Cafè Trio. A la mitja part, hi haurà berenar per a tothom.

Consulteu el programa: https://ripoll.cat/wp-content/uploads/2023/06/20230616-Jornada-Senior-Diptic.pdf