Les activitats de cloenda del projecte ‘Despertant Instruments Adormits’ de la Portalada del Monestir de Ripoll encara s’allargaran fins al 6 de desembre. Una de les més destacades és la presència de l’exposició relacionada amb el projecte al Conservatori de Carcassona (França), on ja es troba instal·lada i es pot visitar.

A banda, a la ciutat francesa, que és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, s’hi celebrarà un concert el dia 5 de desembre, coincidint amb la festivitat local de Sant Nicolau. Hi prendran part diferents membres i participants del projecte ‘Despertant Instruments Adormits’ i les autoritats de la ciutat i de la mancomunitat Grand-Carcassone oferiran una recepció a la delegació de Ripoll, amb la presència de la regidoria de Cultura i de l’alcalde, Jordi Munell, entre d’altres.

Una altra activitat de cloenda del projecte ha estat el taller de polifonies primitives i un concert a Sant Martí de Canigó amb Antoni Madueño, aquest 17 d’octubre. També se celebrarà una Jornada Científica en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona amb participants de prestigi internacional: Mari Carmen Gómez Muntané, Manuel Castiñeiras, Marc Sureda, Christian Rault, Gerard Zuchetto i Antoni Madueño, que arribarà el 29 d’octubre a l’edifici B de la Facultat de Filosofia i Lletres de la mateixa UAB. La jornada portarà per títol: ‘Música, imatges i pergamins al voltant de l’scriptorium de Ripoll’.

Per saber més sobre el projecte europeu, que té el suport d’Europa Creativa: https://ripoll.cat/instruments-adormits/