L’Oficina de Turisme de Ripoll posa en marxa una nova iniciativa a partir d’aquest estiu, pensada per a aquelles famílies que vulguin fer una activitat dinàmica i divertida mentre visiten la vila. Es tracta de ‘L’Enigma de Ripoll’, un joc de pistes que es desenvolupa en un circuit fàcil que recorre indrets com la Font del Sant, la Font de Sant Eudald o el passeig Vedruna.

En aquests espais, hi ha uns personatges amagats que tenen una lletra i un codi QR. Amb la lletra, es podrà completar una paraula que és la resposta de l’enigma, i entrant al QR es descarrega un document PDF amb la història de cada personatge.

El joc vol donar a conèixer a les personalitats històriques i de llegenda de la vila, endinsant-se en l’entorn natural, però sense que l’itinerari sigui massa complicat de fer. La tècnica de Turisme de l’Ajuntament, Virtu Cuadros, destaca que “es vol que hi hagi una interacció entre el patrimoni, la natura, el joc i les famílies”.

Un cop s’hagi desxifrat la paraula amagada i descobert el nom de les diferents imatges, seguit el recorregut de set punts, es pot tornar a passar per l’Oficina de Turisme per tal de rebre un obsequi de record. La caminada és circular i fa uns 2 km i té una duració estimada d’1 hora i 30 minuts.

‘L’Enigma de Ripoll’ se suma a una altra proposta de recorregut familiar que es va iniciar l’estiu passat anomenada ‘Una Aventura en Família’, i amplia així el catàleg d’experiències pensat per a les famílies que visiten la vila amb infants. En aquest ventall, també s’hi pot incloure el joc de cartes Encanteri o les diferents activitats que proposa el Museu Etnogràfic. Virtu Cuadros explica que “volem que la gent que ens visiti es quedi més hores a Ripoll i que puguin marxar d’aquí amb una bona experiència”.