El projecte europeu Despertant Instruments Adormits de la Portalada de Ripoll segueix promocionant la candidatura d’aquest monument com a bé d’interès cultural del Patrimoni Mundial de la Unesco. Des de mitjans d’agost i fins al 12 de setembre, l’exposició d’instruments musicals medievals es pot visitar al Convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries (de dilluns a divendres de 10 a 14 h amb entrada gratuïta), organitzada pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i el Centre d’Estudis trobadorescos de Castelló d’Empúries.

Per cloure aquesta mostra, el musicòleg, intèrpret i luthier, autor del projecte i l’exposició Antoni Madueño, realitzarà una sèrie de tallers didàctics sobre la construcció d’instruments musicals, els dies 8, 9 i 10 de setembre a les 11 i les 17 h al mateix Convent de Sant Agustí. I per altra banda, al mateix indret i el diumenge dia 12 de setembre, se celebrarà un concert musical amb el mateix Madueño i el conjunt L’Incantari, a partir de les 18 h.

Recordem que el projecte Despertant Instruments Adormits tracta de la recreació dels instruments musicals que apareixen a la Portalada romànica del Monestir de Santa Maria de Ripoll, així com de les músiques que es van copiar i crear al seu scriptorium entre els segles X i XIV. Alguns dels instruments que es poden veure a l’exposició i que es fan servir als concerts són la viola d’arc, el rabec, l’arpa, la flauta de Pan, el corn o la campana.

El projecte compta amb el suport d’Europa Creativa de la Unió Europea, de Jewish Heritage Europe i de l’European Association for the Preservation and Promotion of Jewish Culture and Heritage (AEPJ).

Per saber-ne més: https://ripoll.cat/instruments-adormits/