Durant aquest mes de desembre, a Ripoll s’ha iniciat un nou servei de recollida de paper-cartró porta a porta, adreçat als establiments comercials i a empreses dels polígons industrials. Des de l’Àrea de Projecció Econòmica de l’Ajuntament s’han posat recursos per complementar el servei que estava prestant el Consell Comarcal del Ripollès, amb la voluntat de facilitar el reciclatge als establiments i evitar la proliferació de cartrons a la via pública. Aquest nou sistema permet reforçar els serveis de recollida a les empreses dels polígons.

S’ha incorporat una persona per dur a terme el servei específicament, i es disposa d’un vehicle especial identificat per a la recollida a l’interior del municipi. Des del Consell Comarcal se segueix duent a terme el servei als polígons industrials i atenent als grans productors. Des que es va informar del nou servei ja s’hi han inscrit fins a 88 establiments, 59 dels quals estan ubicats al centre del poble, 16 a la zona de la carretera de Barcelona i 13 al barri de l’estació. Pel que fa als polígons, es va fer una campanya de comunicació del servei de recollida de paper i cartró adreçat als grans productor i empreses, per tal d’elaborar una ruta més efectiva al sector industrial, on actualment ja utilitzen el servei un total de 15 empreses.

El servei s’ha estructurat en una recollida diària de dilluns a divendres en horari de matí i tarda (9 a 14 h, i 16.30 a 18.30 h) als comerços de la vila; i tres cops per setmana (dilluns, dimecres i divendres) en horari de matí als polígons industrials.

S’espera que en els pròxims dies es vagin adherint nous establiments i poder arribar a oferir el servei a totes les empreses i establiments comercials del municipi.