Aquest migdia s’han presentat les curses que s’engloben en la Mitja Marató de Ripoll 2023. Ha estat amb una breu roda de premsa a la plaça del Monestir a càrrec d’Albert Santandreu, regidor d’Esports de l’Ajuntament, Joaquim Merino, membre de l’organització, i Jordi Garriga, responsable tècnic del Servei de l’Esport. Es tracta d’un esdeveniment que arriba el pròxim diumenge 19 de novembre i que ja sumarà 44 edicions.

Un any més, la Mitja proposa tres distàncies per als i les participants, amb els mateixos recorreguts que en les darreres edicions. L’itinerari principal és el de 21 quilòmetres, però també es pot córrer la Cursa Comte Guifré (de 10 km) o la Bressol de Catalunya (de 5 km). Els recorreguts són per carretera, en el tram que va de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses. De fet, la Mitja Marató arriba fins a Sant Joan i torna a la capital del Ripollès.

La sortida de la Mitja Marató i de la cursa de 10 km es farà a les 10 h del matí des del lateral de l’Ajuntament (carrer Doctor Raguer). La cursa de 5 km sortirà a les 10.15 h des del mateix punt. La recollida de dorsals es podrà realitzar el dia abans de la cursa, el dissabte 18, de les 18 a les 20 h a l’església de Sant Pere; així com el mateix dia 19 de 8 a 9.50 h del matí també a l’església, on hi haurà servei de guarda-roba.

Les inscripcions es poden fer en línia fins al dissabte a la mitjanit a www.mitjamarato.cat. Qui es desperti a última hora, es podrà inscriure presencialment en el moment d’entrega de dorsals. Per al moment, ja s’ha arribat als 400 inscrits i se n’esperen més de 550. L’entrega de trofeus de les diferents curses es durà a terme el mateix diumenge, aproximadament cap a les 12 h del migdia, al davant del Monestir.

Tall de carretera

A causa de la disputa de les curses, la carretera N-260 de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses es tallarà al trànsit el diumenge 19 de novembre de les 9.50 a les 11.50 h. La ruta alternativa serà per la N-260a (Ripoll-Vallfogona-Sant Joan).

Curses infantils el dia abans

Com és habitual, el cap de setmana es complementa amb curses dirigides als més menuts. La Cursa de Tardor dels Jocs Esportius Escolars organitzats pel Consell Esportiu del Ripollès es realitzarà el dissabte 18 de novembre a la zona del parc de la Devesa del Pla i el pont d’en Calatrava. Hi haurà diverses distàncies a recórrer per a cadascuna de les categories per edats, des dels 450 m als 1.300 m. Les categories seran Iniciació, Prebenjamina, Benjamina, Alevina i Infantil. Els més menuts són els nascuts en els anys 2018/19 i els més grans, els nascuts el 2010/11.

De 15.30 a 16 h es farà la recollida de dorsals, de 16 a 16.30 h el reconeixement del circuit i escalfament i a partir de les 16.30 h aniran fent les sortides. A les 17.45 h està prevista l’entrega de premis. Les inscripcions anticipades es poden fer fins a les 15 h del 17 de novembre a www.ceripolles.tpvescola.com.