El mercat medieval arriba els dies 11, 12 i 13 d’agost a la vila, amb una setantena de parades, espectacles, concerts, tallers, la commemoració del 25è aniversari i moltes sorpreses.

Ja s’ha presentat la programació de la 25a edició del Mercadal del Comte Guifré. El divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13 d’agost Ripoll es vestirà de medieval i retrocedirà en el temps per recordar part de la seva història. Tres dies plens d’activitats amb una setantena de parades que ocuparan els carrers i places del centre, com és habitual.

Es faran diversos actes per commemorar el 25è aniversari del Mercadal. Per una banda, es durà a terme una cercavila inaugural el divendres 11 a partir de les dotze del migdia, que acabarà amb una ofrena floral a la tomba del Comte Guifré, al Monestir de Santa Maria. El mateix divendres a les set de la tarda es recrearà la llegenda del Comte a la plaça del Monestir. Per altra banda, el dissabte 12 a partir de les 19.30 h, es podrà gaudir de l’espectacle ‘Els trobadors i el vi’, que combinarà la recreació d’una vetllada trobadoresca amb un tast de vins, a càrrec de Carla Lucea i Antoni Madueño. Serà a l’església de Sant Pere i les entrades ja es poden adquirir en aquest enllaç.

Al llarg dels tres dies hi haurà tres punts concrets on s’aniran fent espectacles diferents: la plaça del Monestir, la plaça de la Llibertat (on també hi haurà demostració d’oficis) i una novetat: el Pont de la Lira (carrer Escorxador), en aquest cas per actuacions de petit format. A banda de les activitats que venen explicades al programa, passaran un munt de coses més pels carrers on hi hagi les parades: espectacles itinerants de música, teatre i dansa que començaran per sorpresa.

Descarrega aquí el programa complet (PDF)

El regidor Xavier Formatger durant la presentació del programa.

El Mercadal comptarà amb molts altres atractius, com la taverna i el campament medieval, l’escola de cavallers, atraccions infantils, un espectacle de foc i pirotècnia… A més, vindrà el Trenet Turístic dissabte i diumenge per fer el recorregut patrimonial (sortides i arribades a la plaça Abat Oliba de 10 a 14 h i de 16 a 20 h) i es podrà gaudir d’activitats paral·leles com exposicions, concerts, visites guiades o cinema. El dijous, l’ambient medieval ja començarà amb la Ruta de la Tapa, que comptarà amb música en directe amb ‘The Cavaliers’. El Museu Etnogràfic també organitza dos tallers gratuïts ‘Fes de monjo copista’ els dies 10 i 11 a les sis de la tarda.

La roda de premsa de presentació del Mercadal es va dur a terme aquest dilluns a la tarda al Claustre del Monestir i va comptar amb la presència de la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, del regidor de Comerç, Fires, Mercats, Turisme, Festes i Tradicions, Xavier Formatger, i el gerent de l’empresa Sabors Catalans, Josep Ma Soldevila. A més, un actor de la companyia que amenitzarà el mercat va representar al mateix Comte Guifré per animar a la gent a venir al Bressol de Catalunya.

Descarrega el plànol del Mercadal (PDF)

Horaris dels espectacles:

Divendres 11

12.00: Cercavila d’inauguració del Mercadal i ofrena floral a la Tomba del Comte Guifré, al Monestir de Santa Maria de Ripoll.

17.30: Exhibició de dansa oriental. Plaça del Monestir.
19.00: Espectacle recreatiu de la Llegenda. Plaça del Monestir.
21.00: Concert LeftSiders Pop/Rock dels 90. Pont de la Lira.

Dissabte 12

10.00 a 21.00: Activitats infantils, Aires Ferrus de Badalona (Grup de rol en viu i combat medieval), campament i ambientació. Plaça de la Llibertat.
11.30 “L’assetjament del comte” (lluites de cavallers). Plaça de la Llibertat.
12.30 “Els viatges de Dakarai” (dansa oriental). Pont de la Lira.
18.00 “Els viatges de Dakarai” (dansa oriental). Pont de la Lira.
20.00 “L’assetjament del comte” (lluites de cavallers). Plaça de la Llibertat.
21.00 Concert sorpresa. Plaça Gran.
21.30 “Ignis Chorum” (espectacle de foc i pirotècnia). Plaça del Monestir.

Diumenge 13

10.00 a 21.00: Activitats infantils, Aires Ferrus de Badalona (Grup de rol en viu i combat medieval), campament i ambientació. Plaça de la Llibertat.
11.30 “L’assetjament del comte” (lluites de cavallers). Plaça de la Llibertat.
12.30 “Els viatges de Dakarai” (dansa oriental). Pont de la Lira.
18.00 “Els viatges de Dakarai” (dansa oriental). Pont de la Lira.
19.00 “Els viatges de Dakarai” (dansa oriental). Plaça del Monestir.
20.00 Concert Juli Piris versions grans èxits. Pont de la Lira.
20.15 “L’assetjament del comte” (lluites de cavallers). Plaça del Monestir.