El Cinema Infantil en Català (CINC) és una iniciativa de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes, per apropar l’oferta i el consum de cinema infantil en català.

A Ripoll, sempre ha estat recolzat per l’Ajuntament, conjuntament amb el Circuit Urgellenc, empresa que programa el cinema comercial al Teatre Cinema Comtal. En aquesta ocasió, s’han programat sessions els diumenges 25 de febrer, i 3, 10 i 17 de març. El preu és de 4 € per a petits i grans, i de 2 € amb la presentació del Val de descompte escolar que es repartirà a través dels centres educatius de la vila als alumnes des d’I5 fins a 3r de Primària.

La primera pel·lícula que es podrà veure serà ‘Doraemon Movie. El nou dinosaure d’en Nobita’, el diumenge 25 de febrer a les 17 h. Aquesta nova història relacionada amb la sèrie d’animació japonesa parteix d’una visita d’en Nobita a una exposició de dinosaures amb l’escola, on troba una pedra que sembla ser un fòssil d’un ou de dinosaure.

El diumenge 3 de març a les 17 h es projectarà al Comtal ‘Trolls 3: Tots junts’. Aquesta entrega tractarà sobre el passat secret d’en Branch relacionat amb la seva família.

El diumenge 10 de març a les 17 h arribarà ‘Guardians del museu’, que relata les aventures d’un jove gat que es diu Vincent i un petit ratolí, en Maurice, que s’amaguen en un piano durant una inundació. Aquest, acaba en un museu i allà els passaran un munt d’aventures.

‘Patrick’ serà el darrer film d’aquest cicle de cinema en català. Es podrà veure el diumenge 17 de març també a les 17 h. Una valenta i adorable papallona duna sola ala, en Patrick, s’amaga en un remolc per fer el viatge de la seva vida.