Aquest dilluns, 6 de febrer, a la tarda es va dur a terme l’entrega del lot nadó al primer ripollès nascut aquest any 2023. Es tracta de l’Adrià Martí Pujolar, que va néixer el 13 de gener i és fill de l’Anna Pujolar i l’Agustí Martí. Es va fer un acte a la sala de plens de l’Ajuntament, amb la presència dels nens i nenes del Consistori Infantil, que van entregar el lot als pares de l’Adrià. Els va acompanyar l’alcalde de la vila, Jordi Munell, i les regidores Maria Dolors Vilalta i Manoli Vega. També hi eren diversos membres de Ripoll Comerç.

Aquest lot nadó es compon de productes d’higiene i per a l’atenció del nounat, una bossa de Ripoll, adhesius pel cotxe, una targeta per anotar les dades del naixement i entrades per a la piscina per a la unitat familiar. A més, des de Ripoll Comerç s’apadrina a l’Adrià durant un any. Li van entregar diverses joguines i elements fets amb fusta i també se li faran regals pel seu sant, Nadal, Sant Jordi, o fins i tot la mona de Pasqua.

El projecte lot nadó es va iniciar l’any 2016 amb el lliurament d’un detall de benvinguda a tots els infants empadronats a la vila. L’any 2017 es va incorporar aquest reconeixement pel primer nadó nascut de l’any. A més,  també s’hi va afegir la Festa de Benvinguda dels Infants, que se celebra a finals de juny i que acull a tots els nens i nenes nascuts al llarg de l’any anterior. Propostes que tenen com a objectiu valorar el compromís de ser pares a Ripoll i acollir la petita infància des del moment de néixer.

Al llarg del 2022 van néixer 68 nens i nenes a Ripoll. En els darrers anys, la xifra ha anat variant. El 2017 en van néixer 88; el 2018, 101; el 2019, 98; el 2020, 78; i el 2021, 70.

Galeria d’imatges de l’acte: https://photos.app.goo.gl/hJMurcRrsMHbwbdz7