Una de les activitats més destacades va ser la confecció d’un mural a l’espai entre el passeig Ragull i la Devesa del Pla.

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia i a Ripoll s’han organitzat diferents actes relacionats, des dels serveis de Joventut, Participació i Convivència de l’Ajuntament. S’han dut a terme aquest dimecres i dijous, sota el lema ‘La LGBTIfòbia ni a Ripoll, ni enlloc!’ i l’etiqueta #RipollEsMou.

La bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí, representativa del col·lectiu LGBTI, ha estat onejant aquests dos dies al balcó de l’Ajuntament. El primer dels actes que es van fer, dimecres al matí, va ser un grafiti comunitari a l’espai que hi ha entre el passeig Ragull i la Devesa del Pla, dut a terme per dos artistes locals, la Sílvia i l’Enric Soldevila. Van comptar amb l’ajuda d’alumnes de la UEC del Ripollès i també de l’escola Vedruna. El mural és molt acolorit i s’hi pot llegir “Fes el click per la diversitat sexual i de gènere. Actua amb el cor”.

Dimecres a la tarda va ser el torn dels més menuts, amb L’Hora del Conte al carrer, que es va fer a la plaça Gonçal Cutrina. Va ser a càrrec de La Tribu Juganera, que va explicar ‘Contes sense històries’, relacionats amb la temàtica. Per altra banda, al llarg de tota la setmana s’exposa una selecció de llibres sobre el tema a la Biblioteca Lambert Mata.

Aquest dijous, a més, es va repintar un banc del passeig Ragull amb els colors de l’arc de Sant Martí. Se’n va encarregar l’artista local Eudald Alabau amb l’ajuda dels infants dels Espais Lúdics de la vila.

El Departament d’Igualtat i Feminismes i la Comissió de Coordinació del Consell Nacional LGBTI de Catalunya ha elaborat un manifest en el marc d’aquesta commemoració, que podeu consultar AQUÍ.

Repintat el banc del passeig Ragull.

L’hora del conte al carrer.

Penjada de la bandera LGBTI al balcó de l’Ajuntament.