L’activitat a la plataforma de comerç local en línia ‘A casa en un clic’ pel que fa a l’apartat de Ripoll continua essent molt alta. Durant el mes de desembre, la vila ha tornat a liderar el rànquing de visites en aquesta eina respecte a tota la província de Girona. En total, durant el darrer mes del 2021 va obtenir 2.334 visites, 1.104 de les quals van ser a través de l’ordinador, 1.217 a través del telèfon mòbil i 13 mitjançant una tauleta. Cal destacar que hi ha fins a 44 poblacions de la província que estan presents a ‘A casa en un clic’, com per exemple Banyoles, Figueres, Salt, Roses o Besalú.

Es tracta de molt bones dades que fan que des de l’Àrea de Projecció Econòmica de l’Ajuntament es vulgui seguir animant a tots els comerços de la vila a unir-s’hi. La digitalització i presència a Internet de tots els establiments locals és un dels reptes del consistori per dinamitzar l’activitat econòmica.

Què és ‘A casa en un clic’?

Es tracta d’un aparador dels comerços de Ripoll, una web oferta des de la Diputació de Girona als ens locals que formen part de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica. No serveix com a plataforma de venda, però sí que està vinculada al ‘Respira de Compres al Ripollès’ (projecte impulsat per la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès), que sí que compta amb l’opció de vendre en línia. L’objectiu del consistori ripollès és tenir presents el màxim d’establiments de la vila a la plataforma i que els comerciants vagin actualitzant-hi la seva oferta.

Es tracta d’una plataforma que té molta visibilitat i bon posicionament en cercadors com Google, un fet positiu per als comerços de la vila que ja hi són presents. S’hi promocionen esdeveniments comercials, com per exemple la campanya de Nadal o bé la del Black Friday, que recentment han estat protagonistes a Ripoll. Si algú hi està interessat, cal que truqui a l’Ajuntament (972 71 41 42) i demani per Projecció Econòmica.