El pròxim diumenge 15 d’octubre se celebrarà un cop més la tradicional Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l’Ovella a Ripoll. Aquest esdeveniment es duu a terme a la vila des del 1853 i ha estat des de fa molts anys un punt de trobada per a ramaders d’arreu de Catalunya. També apropa al visitant l’activitat agrícola i ramadera, especialment el bestiar de la raça ovina ripollesa.

La fira es farà al carrer Jacint Verdaguer, a la zona coneguda com la Font Viva. Allà hi haurà la mostra de bestiar oví de raça ripollesa i altres races autòctones de Catalunya, de les 9.30 h del matí a les 14 h del migdia. Està previst que hi assisteixin unes 25 explotacions ramaderes.

També es podran trobar més de vint parades d’artesania i de mercat tradicional al centre de la vila durant tot el matí. A més, a les 10 h es farà un esmorzar tradicional al mateix carrer Jacint Verdaguer. Es vendran uns tiquets al preu de 5 € que inclouran pa amb tomàquet, productes derivats del xai i beguda.

A la una del migdia es farà el repartiment de premis del Concurs de Bestiar i es donaran obsequis als ramaders participants en la fira. Un jurat haurà valorat els diferents corrals durant el matí i es donaran premis al millor marrà, al millor lot d’ovelles, al millor lot de xaies i al millor animal de la fira.

Organitzen i col·laboren amb la Fira de Santa Teresa l’Ajuntament de Ripoll, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, ANCRI (Associació Nacional de Criadors d‘Oví de Raça Ripollesa), ramaders del Ripollès, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i el Consell Comarcal.