Destaquen els dos concerts de gran format de Manel i els Buhos, la recuperació de diferents activitats  com el Mercat Medieval o l’agenda de paper que recull totes les activitats mensuals

 Aquesta tarda  la regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats, Manoli Vega, la regidora de  Cultura i Festes, Montsina Llimós, i el regidor d’Esports, Josep Isern han presentat  l’agenda d’estiu i  la programació d’activitats destacades per aquesta estació de l’any.

Aquest any i com a novetat s’ha editat l’Agenda d’estiu del municipi. Es tracta d’una eina pensada per crear sinergies entre l’hostaleria i el comerç per afavorir el coneixement dels esdeveniments que es fan a la nostra vila entre els visitants i vilatans. Conté informació detallada sobre les activitats culturals, esportives, de turisme i de comerç que es poden realitzar a Ripoll cada mes. S’ha encetat amb el mes de juny i pretén tenir continuïtat al llarg de l’any. El document permet accedir per mitjà d’un codi QR a l’agenda d’esdeveniments de la web de l’Ajuntament de Ripoll – ripoll.cat/activitats– que s’actualitza diàriament

Aquesta agenda pretén ser un recurs més per afavorir la difusió de totes les activitats que es realitzen a Ripoll, començant per les d’aquest estiu que és vol recuperar el pols cultural a mesura que les condicions de la pandèmia van permetent dur-les a terme. Així doncs, durant els mesos de juliol i agost es podrà gaudir de diversos esdeveniments a la vila, encapçalats per dos concerts de gran format amb dos grups molt importants en l’àmbit català: Manel i els Buhos. Serà a la Devesa del Pla, un espai ampli on es poden garantir les mesures anti Covid-19. Manel hi actuarà el 10 de juliol, a partir de les 22.30 h. Els Buhos arribaran a Ripoll el 23 de juliol, també a les 22.30 h. Les entrades es podran comprar a partir d’avui mateix a les 20 hores a la pàgina web de l’Ajuntament de Ripoll, concretament a ripoll.cat/activitats  al preu de 15 €.

Per altra banda, també es torna a celebrar el Festival Internacional de Música de Ripoll, que recupera el Curs d’Interpretació Musical, el qual arriba a la 32a edició i ja compta amb un bon nombre d’alumnes inscrits. Pel que fa al festival s’oferiran fins a vuit concerts, entre els quals sonaran, entre d’altres,  els Troubadours Art ensemble, la Capella Cracoviensis , el Trio Arraiga o un recital de textos i cançons en record de Joan Amils.

Un altre dels reclams de l’estiu a Ripoll i que es recupera  és el Mercadal del Comte Guifré. Enguany, aquest es dividirà en dos caps de setmana: els del 7 i 8 d’agost centrat en activitats pels més xics  i el 14 i 15 d’agost que oferirà una programació més encarada al públic adult. També cal destacar un acte central que se celebrarà el dia 11 d’agost, en el que actuarà “Lo Pau de Ponts” acompanyat d’un tastet de vins i formatges. La cita medieval ripollesa es repartirà per les places més grans del centre de la vila, buscant els espais més oberts que siguin viables per encabir-hi tota la seva oferta.

També retorna el RipollesDansa, que es recupera aquest any, però sense el curs que l’acompanyava. Es durà a terme els dies 27, 28 i 29 de juliol amb diverses actuacions. Per altra banda, es podrà gaudir de moltes altres activitats pensades per a diferents públics com el  cinema de muntanya, les visites guiades al Monestir de Ripoll, la Jornada Sènior, les activitats de la Biblioteca Lambert Mata o  una àmplia programació d’exposicions, visites i activitats especials al Museu Etnogràfic de Ripoll, entre moltes d’altres més.

En l’àmbit esportiu també es presenta un estiu al complet. A banda de grans esdeveniments com la ruta motorista Crom Ride 2021 que passarà per Ripoll el 3 de juliol, La Copa Catalana de Trial de Nens que se celebrà el dia 4 de juliol o la Cursa Ciclista haute Route que passarà el 6 de juliol, els equipaments esportius de la vila tindran el cartell de complet durant tot l’estiu per rebre campus i casals de la nostra vila com de fora.

El Trenet Turístic tornarà un any més a Ripoll, per poder mostrar els principals atractius de la vila als visitants però també pensat per als vilatans i vilatanes, perquè puguin fer una agradable volta pel poble amb els seus 2 recorreguts, el Monumental i el Natura. El Trenet estarà actiu del 16 de juliol al 22 d’agost.

De totes les activitats es farà difusió detallada a la web de l’Ajuntament així com a través de totes les Xarxes Socials de l’Ajuntament i de tots els Serveis i equipaments municipals.

Descarregar Agenda estiu Juny     Juliol

Descarregar Imatge Presentació