Aquest dissabte al migdia s’ha celebrat a la sala Abat Senjust el ple de constitució de la nova corporació municipal de l’Ajuntament de Ripoll per al mandat municipal 2023-2027. Primerament, els 17 regidors i regidores que van sortir elegits a les eleccions han jurat o promès el seu càrrec. Després, han intervingut els caps de llista i per tant, candidats/es a l’alcaldia, i s’ha passat a les votacions, fetes per ordre alfabètic. Per a aquest motiu, s’ha format una mesa d’edat amb els regidors Josep Isern i Roger Bosch, acompanyats del secretari municipal.

El resultat de les votacions ha estat: 6 vots per Sílvia Orriols Serra, 7 vots per Chantal Pérez Capdevila, 3 vots per Manoli Vega Segura i 1 vot en blanc. Com que no hi ha hagut una majoria absoluta de cap dels candidats/es, ha estat proclamada com a nova alcaldessa la candidata de la llista més votada als comicis electorals: Sílvia Orriols i Serra.

Així doncs, l’equip de govern en minoria que s’ha constituït està format pels regidors i regidores de la formació Aliança Catalana Sílvia Orriols, Albert Santandreu, Guillermo Barranqueras, Ana Isabel Flores, Gaspar Viñas i Francesc Xavier Formatger.

Els regidors i regidores a l’oposició són, de Junts per Ripoll: Manoli Vega, Josep Isern i Maria Soldevila; d’Esquerra Republicana de Catalunya: Chantal Pérez, Roger Bosch i Rosa Martinez; del PSC: Enric Pérez i Ana-Belén Avilés Ramos; d’Alternativa per Ripoll-CUP: Daniel Vilaseca i Marian Medel; i de Som-hi Ripoll-IdR: Joaquim Colomer.

Podeu recuperar la sessió del ple sencera aquí: https://www.youtube.com/watch?v=mpo5ADovv1w