Aquest any es duu a terme l’onzena edició de la Campanya Ripoll Flor i Color, una iniciativa de l’Ajuntament de Ripoll, juntament amb Ripoll Comerç i els comerços locals. Els objectius principals d’aquesta acció són omplir el municipi de flors durant aquesta estació de l’any i fomentar la participació de la ciutadania per lluir uns balcons, finestres i jardins ben florits. A més, aquest any, se li uneix l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre que cada gota compta, en el context de sequera en què ens trobem.

Del 17 de maig al 9 de juny del 2024, es podran bescanviar els vals de descompte d’1 € per poder comprar flors a les tres floristeries de la vila – Espiga Verda, Ocells i Plantes Alarcón i Rams N’Roses – fins a esgotar les existències de la promoció (1.200 en total). Els vals es podran aconseguir a tots els comerços de la vila, que els lliuraran als seus clients en les compres que facin.

Als mateixos fulletons que serveixen com a vals de descompte, s’hi ha inclòs una sèrie de consells per estalviar aigua, que són els següents:

  • Si aprofites l’aigua de cuinar les verdures per regar, reduiràs 2 litres d’aigua.
  • Rega el jardí al matí o cap al tard per evitar l’evaporació durant les hores de més sol. No reguis en excés.
  • Ajudaràs a reduir el consum si tens plantes autòctones que s’adaptin al clima i també si reculls l’aigua de la pluja per aprofitar-la per regar.
  • A l’hora de regar, fes servir una regadora o un altre sistema de reg precís per no malgastar ni una gota d’aigua.
  • Adapta el jardí a les condicions climàtiques de la zona: si vius en una regió seca, tria arbres, arbustos i plantes que es desenvolupin sense problemes en aquestes condicions, com oliveres, xiprers, palmeres, espígol, buguenvíl·lea, farigola, cactus, etc.

Com a novetat, l’Escola Vedruna ha participat en la campanya, confeccionant uns testos amb flors fetes amb diferents materials, que es posaran als comerços de la vila. D’aquesta manera, es vol donar color a les botigues, alhora que els alumnes participen en accions de la vila. També es busca sensibilitzar pel que fa a l’estalvi de l’aigua, fomentar el reciclatge i la reutilització de materials.

Cal recordar que Ripoll participa en el projecte català Viles Florides, que premia als municipis catalans que presenten un aspecte més cuidat pel que fa a ornamentació, paisatgisme i sostenibilitat mediambiental,  entre d’altres. Ripoll actualment està distingida amb 3 flors d’honor, essent el màxim de 4.