Avui, 16 d’agost, s’obren les inscripcions de la 3a Cursa de la Dona de Ripoll, que es durà a terme el diumenge 17 de setembre del 2023 a partir de les 10.30 h. Qui vulgui s’hi pot apuntar a www.ripoll.cat/cursadeladona.

Com en les anteriors edicions, serà una cursa solidària. Els fons que es recaptin aniran destinats a la Fundació Oncolliga, que s’ha compromès a beneficiar amb els diners a malalts de càncer i les seves famílies al Ripollès. Es tracta d’una prova no competitiva, una cursa del tot inclusiva que es podrà fer corrent, caminant, portant un cotxet, amb cadira de rodes… i apta per a totes les edats i condicions. Hi ha l’opció d’inscriure’s sense participar en la cursa, simplement per col·laborar amb la causa.

En els dos primers anys s’ha arribat al voltant dels 600 participants i des de l’Ajuntament es vol que continuï essent així. Hi poden participar homes i dones, el recorregut serà principalment urbà, amb una llargada de 5 quilòmetres (és el mateix que en les altres edicions) i té la sortida i arribada a la plaça del Monestir. Se sortirà a les 10.30 h i a l’acabament de la cursa hi haurà un sorteig de diversos lots de productes entre tots els i les participants i una sessió de ‘zumba’ a càrrec de Patri Munuera.

A banda de la cursa, es duran a terme diverses activitats complementàries. Per una banda, es faran dos entrenaments previs els dies 6 i 13 de setembre, de 18.30 a 20 h. Amb sortida a la plaça de l’Ajuntament, es farà una sessió d’estiraments (dia 6) o d’hipopressius (dia 13) i posteriorment un recorregut caminant o corrent. Així mateix, al llarg de l’any es van duent a terme xerrades o tallers relacionats amb la temàtica.

Des de l’Ajuntament i la Fundació Oncolliga animem a tothom a prendre part d’aquest esdeveniment solidari. Participa per vèncer al càncer!