Amb la intenció de limitar la mobilitat i els contactes, sobretot en aquelles activitats socials que s’han vist més problemàtiques pel seu incompliment a les restriccions i recomanacions actuals, el passat 15 de juliol el Govern va decretar noves mesures per prevenir els contagis de la Covid-19 i l’impacte negatiu de la variant delta. Es tracta restriccions que són revisables en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població.

Aquestes mesures s’han prorrogat fins al 20 d’agost. Tot seguit en fem un repàs:

Confinament nocturn: Actualment, a Ripoll no hi ha confinament nocturn. Aquest es produeix entre 01:00 h i 06:00 h als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 250 casos per 100.000 habitants en els darrers 7 dies, i també en aquells municipis que estiguin envoltats pels municipis amb confinament nocturn.

Consulta AQUÍ la llista actualitzada dels municipis que tenen confinament nocturn a Catalunya

Activitats socials: Límit de 10 persones en les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat. Recomanació de portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no estem amb el nostre grup bombolla.

Espais públics: Reducció de l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 00.30 h, respectant 30 minuts més per desallotjar en les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa. Limitació d’accés a espais públics com platges, parcs, etcètera, on es puguin produir aglomeracions de gent entre les 00.30 h i les 06.00 h. S’elimina la possibilitat de consumir menjar i begudes en grup a l’espai públic, fins i tot en espais habilitats.

Oci nocturn:

  • Tancament de l’oci nocturn interior. La mesura no afecta espais exteriors com les terrasses.
  • Finalització de totes les activitats a les 00.30 h, en lloc de les 03.00 h com s’havia fet en l’última setmana.
  • Registre d’assistents obligatori (les dades s’han de guardar durant un mes per permetre la traçabilitat dels contactes en cas que hi hagi un cas de COVID-19).
  • La disposició dels clients ha de limitar grups de màxim 10 persones a l’exterior, garantint la distància física d’1,5 metres entre diferents grups.

Cultura: Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts i activitats de cultura popular i relacionades amb el joc: ­horari fins a les 00.30 h Màxim 1.000 persones (per a sales de joc, 500). Amb ventilació reforçada, màxim 3.000 persones (1.000 per a sales de joc).

Restauració: Capacitat del 100% a l’exterior i 50% a l’interior. Horari màxim d’obertura fins a les 00.30 h. 6 persones per taula a l’interior i 10 a les terrasses. Llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. 2 metres de separació entre comensals de taules diferents a l’interior i 1,5 en cas d’exterior i terrasses.

Comerços: 70% d’aforament a petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris. Horari màxim d’obertura fins a les 00.30 h.

Extraescolars: Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar. Es poden realitzar d’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Equipaments cívics: Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries. Fins al 70% de l’aforament garantint la ventilació mínima establerta.

Consum de tabac i similars: Prohibit a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones. Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure.

Assemblees d’entitats: Permeses amb 70% de l’aforament. De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l’espai.

Treball: Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l’ús del teletreball quan per la naturalesa de l’activitat laboral sigui possible.