Davant l’increment de positius per la Covid-19 i l’impacte negatiu de la variant delta, la Generalitat de Catalunya ha decidit tirar endavant noves mesures per prevenir contagis a partir d’aquest divendres 9 de juliol. Els canvis substitueixen la normativa anterior i, en tot cas, seran revisables en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població. Per al moment, estaran vigents durant 14 dies.

Les mesures contemplen la tornada de certes limitacions a conseqüència de les actuals dades de la pandèmia a Catalunya. Els principals canvis respecte de les anteriors resolucions afecten l’oci nocturn, els esdeveniments massius i la recomanació de l’ús de mascareta.

Principals canvis

Activitats Socials: Recomanació de portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no estem amb el nostre grup bombolla.

Oci nocturn:

  • Tancament de l’oci nocturn interior. La mesura no afecta espais exteriors com les terrasses.
  • Finalització de totes les activitats a les 3 h de la matinada, en lloc de les 3.30 h com s’havia fet en les últimes setmanes.
  • Registre d’assistents obligatori (les dades s’han de guardar durant un mes per permetre la traçabilitat dels contactes en cas que hi hagi un cas de Covid-19).
  • La disposició dels clients ha de limitar grups de màxim 10 persones a l’exterior, garantint la distància física d’1,5 metres entre diferents grups.

Esdeveniments massius: En els esdeveniments de més de 500 persones no assegudes s’haurà d’establir un pla de seguretat que garanteixi que els assistents han passat un test d’antígens o una PCR negativa 12 hores abans de l’esdeveniment o presentin certificat de pauta completa de vacunació.

Altres mesures que es prorroguen:

Restauració: Capacitat del 100% a exterior i 50% a l’interior.

6 persones per taula a interior. 10 a terrasses. Llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
2 metres de separació entre comensals de taules diferents a l’interior, 1,5 en cas de d’exterior i terrasses.

Comerços: 70% d’aforament a petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris.

Extraescolars: Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar.

Es poden realitzar d’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Equipaments cívics: Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries. Fins al 70% de l’aforament garantint la ventilació mínima establerta.

Consum de tabac i similars: Prohibit a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones. Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure.

Assemblees d’entitats: Permeses amb 70% de l’aforament. De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l’espai.

Treball: Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l’ús del teletreball quan per la naturalesa de l’activitat laboral sigui possible.