Es tracta del III volum de la col·lecció «Orgues notables de Catalunya»

L’organista del Reial Monestir de Santa Maria de Ripoll Modest Moreno i Morera, ha tret recentment al mercat el III volum de la col·lecció «Orgues notables de Catalunya», sèrie que va iniciar conjuntament amb la discogràfica Edicions Albert Moraleda. Per aquest enregistrament Albert Moraleda, tècnic de so i director artístic del disc, i el mateix intèrpret van escollir l’orgue del Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, instrument del 1925, i dotat d’una bella paleta fònica.

A més dels Goigs de la Mare de Déu de la Gleva –patrona principal del bisbat de Vic− amb text de Mn. Jacint Verdaguer i Santaló i música del ripollès Mn. Josep Maideu i Auguet, el disc conté obres de Hans Kotter, Antonio de Cabezón, Diego de Alvarado, dels monjos de Montserrat Narcís Casanoves, Anselm Ferrer, Odiló M. Planàs i Gregori Estrada, -els quals formen part de l’«Escola montserratina»·i de la que en Modest Moreno n’és un actiu divulgador− Miguel del Barco, Dmitri Dmítrievitx Xostakóvitx, Josep Baucells, Modest Moreno, Johann Michael Bach, Johann Sebastian Bach, Cèsar Franck i Louis James Alfred Lefébure-Wély.

De les 20 obres del disc, 7 hi són presentades en el seu Primer Enregistrament discogràfic mundial. El disc es va enregistrar el de 15 de febrer d’aquest 2020.

*Podeu contactar amb Modest  Moreno al correu nasard12@gmail.com