Un nou pas endavant al Barri Vell!

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Ripoll ha aprovat una nova convocatòria per aquest 2024 de l’acció concertada per a la rehabilitació d’habitatges del Barri Vell per destinar-los a polítiques socials d’habitatge. Qui se’n vulgui beneficiar, pot trucar al 972 71 41 42 demanant per l’àrea de Promoció Econòmica o enviar un correu a projeccioeconomica@ajripoll.cat i se li donarà tota la informació. És un projecte sostenible i un nou pas per donar vida al Barri Vell.

Ara s’entra en el procés de captació d’habitatges buits per començar a fer les rehabilitacions al llarg del 2025. Des que es va iniciar aquesta acció l’any 2018, ja s’ha actuat en 9 pisos que es trobaven buits al Barri Vell, durant l’any 2024 hi ha previst actuar en dos habitatges més.

En total, des de l’Ajuntament s’han destinat més de 163.000 euros per fer aquestes rehabilitacions. L’import màxim que es gasta per cada habitatge és de 20.000 euros. Un cop s’adjudica el pis ja rehabilitat, el lloguer mensual es destina a recuperar els diners invertits per part del consistori, i un cop això s’ha fet, la propietat ja comença a rebre l’import del lloguer cada mes.

Els objectius bàsics de les bases d’aquesta acció concertada són:

  • Millora del parc d’habitatges del Barri Vell
  • Reduir els immobles desocupats
  • Captació d’habitatges buits per destinar-los a borsa de lloguer
  • Ajudar als propietaris a la rehabilitació i donar-los garanties per posar els habitatges al mercat
  • Incrementar l’oferta d’habitatges a la borsa de lloguer social

Per a fer la sol·licitud cal presentar una instància genèrica a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Ripoll o a la Seu electrònica de ripoll.cat en el termini màxim del 31 de desembre del 2024.

Consulta AQUÍ l’ordenança.