Gairebé 600 atletes participen en les tres distàncies de la gran cita de l’atletisme a Ripoll.

Cap de setmana de molt ambient i sobretot, d’atletisme, a Ripoll. Aquest diumenge es van disputar les curses de la Mitja Marató, que arribava a la seva 44a edició. Gairebé 600 participants hi van prendre part, en un dia assolellat i amb una temperatura perfecta per a la pràctica de l’esport. Des de primera hora, les places del Monestir i l’Ajuntament es van anar omplint de gent, fins que a les 10 del matí sortien la Mitja Marató de 21 km i a la Cursa Comte Guifré, de 10 km. L’encarregat de donar el tret de sortida va ser Joan Colomer. Un quart d’hora més tard, a les 10.15 h, sortia la Cursa Bressol de Catalunya, de 5 km.

Els recorreguts van ser els habituals en les darreres edicions. La Mitja arribava fins a Sant Joan de les Abadesses i tornava seguint la carretera N-260. Pel que fa a la de 10 km, girava a l’altura de Rama, i la de 5 km tenia un recorregut més urbà, passant pel polígon d’Els Pintors. Cap a les 10.30 h, els primers participants de les curses més curtes anaven arribant ja a l’arc de fi de cursa, situat en un marc incomparable, al davant de la portalada del Monestir de Santa Maria. Pel que fa a la prova reina, la vencedora en categoria femenina va ser Míriam Ortiz, i en la masculina, el letó  Dmitrijs Serjogins. A continuació, repassem els podis de les tres distàncies:

Mitja Marató 21 km femenina:

1a: Míriam Ortiz Ribas

2a: Rebeca Suárez Gonzalez

3a: Elisabet Martín Almansa

Mitja Marató 21 km masculina:

1r: Dmitrijs Serjogins

2n Carles Montllor Vega

3r: Marc Guàrdia Colomer

Cursa Comte Guifré 10 km femenina:

1a: Sílvia Segura Parra

2a: Laia Canals Danés

3a: Vanessa Verdaguer Ortega

Cursa Comte Guifré 10 km femenina:

1r: Miqui Riera Blesa

2n: Blai Roca Font

3r: Hugo Triguero López

Cursa Bressol de Catalunya 5 km femenina:

1a: Carmen Martín Díaz

2a: Anna Ribera Martin

3a Paula Casquero Begara

Cursa Bressol de Catalunya 5 km masculina:

1r: Roc Codina Rovira

2n: Martí Quer

3r: Jordi Riera

Classificacions completes: https://dsport.cat/ca/classificacions2.php?id_cursa=698

Quan els participants van anar arribant, es trobaven una càlida benvinguda a càrrec de l’speaker David Robles i amb un ampli avituallament amb productes locals. A les 12 h del migdia, es va iniciar la cerimònia d’entrega de trofeus, que va comptar amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Ripoll, Albert Santandreu, acompanyat de l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses Ramón Roqué i el regidor santjoaní Albert Ramoneda.

Es van donar premis als integrants de tots els podis, als primers classificats del Ripollès i també per categories d’edat en la Mitja Marató. Així mateix, es va entregar un reconeixement a Casimiro Murillo, mite de la prova que ha participat en totes les seves edicions i que va completar la cursa de 5 km amb 93 anys. També es va tenir un record especial per la figura d’Antònia Burniol, una de les impulsores de la cursa, que ens va deixar l’any passat.

Les Curses Infantils, el dissabte

La prèvia de la Mitja Marató van ser les Curses de Tardor dels Jocs Esportius Escolars que organitza el Consell Esportiu del Ripollès, que es van disputar el dissabte a la tarda a la Devesa del Pla. Fins a 35 infants nascuts entre els anys 2010 i 2019 hi van prendre part, amb circuits adaptats a cadascuna de les categories. Va ser una prova més de les que es disputen a diferents pobles de la comarca.

Galeria de fotos de les diferents curses i podis: https://photos.app.goo.gl/tAKyednakuESR6Tq6

Trobareu moltes més fotografies a www.mitjamarato.cat