Des d’aquest dilluns, 8 de març, entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la Covid-19 a tot Catalunya. El gruix de les mateixes es manté, ja que la millora de les dades epidemiològiques després de la tercera onada avança a un ritme molt lent. No obstant això, el PROCICAT introdueix alguns canvis, que afecten directament els horaris de l’hostaleria, l’educació i l’esport. El nou paquet de mesures estarà vigent durant 7 dies.

Principals canvis:

Restauració: Pot oferir servei de taula de manera continuada des de les 7.30 h del matí i fins a les 17 h de la tarda. Es manté la resta de l’horari permès per a recollida en establiment o lliurament a domicili. La restauració dels centres comercials continua tancada.

Trobades socials: Màxim de 6 persones, però ja no cal que estiguin limitades a dos grups bombolla, no hi ha límit en el nombre de bombolles de convivència.

Esport: Represa de les lligues regulars federades a partir de 16 anys. La resta es mantenen suspeses, excepte les d’àmbit estatal i professional, i les que donen accés a competicions estatals. Reobertura dels vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que es recomana que només s’utilitzin quan sigui necessari, preferentment per als usuaris de piscines.

Cultura: Museus, sales d’exposicions, arxius i biblioteques poden reprendre els actes culturals amb públic, amb un 50% de l’aforament.

Activitats extraescolars, lleure educatiu i esport escolar: Es permet també a educació secundària, batxillerat i cicles formatius, en grups de màxim 6 alumnes excepte quan siguin del mateix grup estable escolar. També es permeten els desplaçaments en activitats de lleure educatiu fora de la comarca sense pernoctació (només permesa si es garanteix l’estanquitat dels grups bombolla escolars).

Educació: A nivell universitari, es pot recuperar la presencialitat progressivament, fins al 30% d’aforament. Ja estava previst que es reactivés el segon curs i ara s’amplia a tots els cursos.

Equipaments cívics: Es permeten les activitats cíviques i comunitàries presencials si es fan a l’aire lliure en grups de màxim 6 persones i si són físiques o d’entrenament de la memòria, per a persones majors de 60 anys.

Infografia amb el resum de les principals mesures

Resum de la resta de restriccions:

Confinament comarcal durant tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Restringida l’entrada i sortida del territori de Catalunya sense justificació.

Toc de queda entre les 22 i les 6 hores, excepte per causes justificades.

Àmbit empresarial: S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Hostaleria: Terrasses obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. Interiors oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Activitats culturals: oberts cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Comerç i centres comercials: 30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials, com ara l’alimentació, els productes higiènics, els centres de veterinària, les llibreries, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria. Establiments i locals comercials de més de 400 m²: aplicació de l’aforament sobre aquesta superfície màxima.

Esport: Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i piscines oberts amb un aforament màxim del 50%. Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.

Parcs infantils: oberts fins a les 20 h, amb aforament del 50%. Tancats els espais lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

ConfinAap

Llistat de certificats autoresponsables de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19