La setmana passada, l’alcalde Jordi Munell, va visitar les obres finalitzades del carrer Fargaires i Moliners situats al barri de Sant Pere, en les que cal destacar la instal·lació  de 4 ascensors exteriors a les comunitats de Fargaires 2, 6, 8, 10.  Unes actuacions molt esperades perquè  contribueixen a millorar les condicions dels habitatges dels veïns en un barri habitat en general per una població d’edat avançada.

Per tal de poder fer la correcta instal·lació dels ascensors calia fer  obres de desviaments de serveis comuns (aigua, llum i clavegueram) així com l’arranjament de voreres i asfaltatge del carrer perquè aquest fos 100% accessible. Aquesta actuació,  que té un cost  de 89.987 € per ascensor  ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, els veïns i veïnes de les comunitats afectades  i l’Ajuntament de Ripoll,  mitjançant un conveni amb cada una de les comunitats.

En aquesta fase també s’ha fet la instal·lació de l’ascensor de l’edifici D de la plaça Europa, garantint també l’accessibilitat als residents d’aquell habitatge. La promotora de totes les actuacions realitzades ha estat ASGI Orona i la constructora Grup Serinha.

Amb aquesta actuació continua una gran iniciativa, que es va iniciar l’any 2013, i que el dia d’avui  ha permès instal·lar un total de 12 ascensors, garantint la millora de qualitat de vida de totes les persones que viuen en aquests habitatges.

Galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/pVoCXKN928xRbfzy8