La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Ripoll del dia 23 de maig, va aprovar adreçar-se al Departament de Salut, i també a l’ICS Girona (que gestiona l’àrea bàsica de Salut Ripoll-Sant Joan de les Abadesses-Camprodon) per expressar la preocupació i la queixa per la manca de facultatius a l’atenció primària del CAP de Ripoll. A més, és previsible que aquesta queixa s’incorpori en forma de moció d’urgència al plenari de Ripoll d’aquest dimarts 31 de maig, si algun altre grup municipal hi dona el suport per al tràmit d’urgència.

Actualment, hi ha tres facultatius que per motius de trasllat o jubilació han deixat de prestar serveis al CAP de Ripoll, i això provoca que diversos milers d’usuaris estiguin sense metge de capçalera assignat a la vila. Aquest dimecres, dia 1 de juny, es preveu la visita del conseller de Salut Josep Maria Argimon al Ripollès, concretament visitant l’Hospital de Campdevànol i posteriorment Ripoll, moment en el qual se li expressarà personalment aquesta preocupació i queixa per part del Govern de l’Ajuntament de Ripoll.

A la moció aprovada a la Junta de Govern, es demana al departament que emprengui mesures de caràcter urgent i prioritari per reposar el personal mèdic al Centre d’Atenció Primària ripollès.

Descarrega la moció de la Junta de Govern Local (PDF)