Davant la preocupació  per part d’alguns centres, l’Ajuntament de Ripoll, ja fa dies que treballa  per garantir l’accés a aquelles  famílies,  de la nostra vila, que actualment no tenen accés a Internet per cap mitjà.

Atesa la situació actual de confinament com a mesura preventiva de contagi del Coronavirus, els alumnes dels centres educatius iniciaran  el tercer trimestre des de les seves cases mitjançant l’ús de mitjans electrònics.

D’acord amb això i davant la preocupació per part d’alguns centres, sobretot pel que fa a l’alumnat d’aules d’acollida, batxillerat  i Cicles Formatius, l’Ajuntament de Ripoll , ja fa dies que treballa  per garantir l’accés a la xarxa a  aquelles  famílies, de la nostra vila, que actualment no hi poden accedir per cap mitjà.

S’han estudiat i ofert diferents solucions i alternatives depenent de la situació del domicili de l’alumne, des d’utilitzar la xarxa publica d’internet de la qual disposa Ripoll, de demanar als veïns que obrin el wifi durant unes hores i s’està acabant de treballar amb la possible instal·lació temporal d’internet a famílies que no hi poden accedir de cap manera. L’objectiu és que puguin començar el trimestre connectats per garantir l’equitat entre els alumnes.

La detecció de les famílies es fa per mitjà dels centres educatius, dels serveis educatius, del Consorci de Benestar Social i dels Tècnics del Pla d’Educatiu d’Entorn. Sí que es  prioritza a  famílies amb fills i filles a partir de cicle mitjà i fins al batxillerat i cicles formatius i seguint uns criteris d’assignació establerts.

Paral·lelament, també fem una crida als veïns i veïnes de blocs de pisos perquè deixin els wifis oberts en horari de matí – de 10 a 13 h – per donar  accés a totes les famílies, inclús d’educació infantil i cicle inicial, aportant així el nostre gra de sorra de solidaritat per fer front a aquesta situació. La família que ho vulgui fer es pot descarregar el cartell  a la web de l’Ajuntament i posar-lo en un lloc visible de l’entrada perquè les famílies amb infants ho puguin veure.

En la mateixa línia, per aquelles famílies que tinguin dificultats d’accés, l’Ajuntament, des del Pla Educatiu d’Entorn, ha sol·licitat a les associacions de nouvinguts, el seu suport per fer d’intermediaris telefònics a l’hora de solucionar problemes informàtics o d’accés als continguts del curs.

CARTELL