Amb la voluntat de millorar la seguretat ciutadana i treballar en la lluita contra el tràfic d’estupefaents, entre d’altres, l’ajuntament ha contractat els serveis de l’empresa de gossos d’intervenció APAK-9  perquè treballi juntament amb el cos municipal de la policia. Així es comptarà amb el suport d’un  gos ensinistrat amb la finalitat de l’ús per a la seguretat pública i la recerca policíaca i d’un guia preparat en aquest àmbit i que ja manté una estreta relació amb el gos.

Aquesta unitat canina, per ara temporal,  serà clau per dur a terme tasques de prevenció i detecció  davant de centres educatius i de punts de venda i consum de  substàncies estupefaents, així com per donar suport als controls d’alcoholèmia i d’altres drogues.  Una de les accions que també es contemplen dins aquest projecte és la de realitzar xerrades i campanyes als centres educatius per conscienciar del perill de les drogues i en la responsabilitat  de la tinença i cura d’un gos.

La regidora de Seguretat Ciutadana Ma Dolors Vilalta  apunta que “les Unitats Canines de les policies locals s’han convertit en una eina de referència i amb molt bons resultats per a aquests cossos policials” i afegeix que “treballar amb una empresa especialitzada  en unitats canines ens ofereix la garantia que entre el guia i el gos existeix el binomi perfecte”.