Aquest dilluns, 20 de novembre, la Policia Local de Ripoll va dur a terme una actuació significativa en resposta a unes presumptes infraccions de la nova Llei de Benestar Animal. Agents policials van realitzar una entrada en una propietat particular a Ripoll. L’acció va estar fonamentada per diverses denúncies de sospites fonamentades de maltractament animal i incompliment de les normatives establertes per al recentment aprovada llei per a la protecció animal.

Durant l’operació van ser confiscats deu gossos que, segons les primeres investigacions, es trobaven en condicions inadequades i amb evidències de negligència en el seu cuidat. Els animals han estat traslladats a un centre veterinari autoritzat en atenció i rehabilitació animal per a la seva cura i benestar.

A més de la confiscació dels gossos, una persona relacionada amb la propietat va ser posada sota tutela judicial. Aquesta mesura té com a finalitat garantir un seguiment continu de la seva situació i assegurar-se que compleix amb les obligacions legals establertes.

L’Ajuntament de Ripoll expressa la seva determinació en la protecció dels animals i en vetllar pel compliment de les lleis que salvaguardin el seu benestar. Les autoritats locals recorden a la comunitat que la nova llei de benestar animal està dissenyada per garantir un tracte ètic i adequat cap als animals de companyia i que aquells que no compleixin amb aquesta normativa enfrontaran les conseqüències legals pertinents.

Es convida la població a col·laborar amb les autoritats informant sobre possibles casos de maltractament animal o incompliment de les lleis de protecció animal. Aquesta cooperació és crucial per garantir el benestar de les nostres mascotes i altres animals que comparteixen el nostre entorn.