Mesos de treball intensos pel que fa al  cos de la Policia Local de Ripoll. El tancament perimetral comarcal primer, el municipal després i l’enduriment de les mesures ha fet que la Policia de Ripoll hagi vist incrementats els seus serveis, sobretot pel que fa a temes relacionats amb la pandèmia. De fet en aquest període ha efectuat un total de 123 denúncies relacionades amb la COVID19. Totes relatives a incompliments de la ciutadania respecte de les normatives per fer front a la pandèmia.

D’aquestes el  gruix de denúncies més rellevant, concretament 91, recau en l’incompliment de  les restriccions de mobilitat al municipi, sobretot  a l’incompliment del  confinament nocturn, a persones que estaven al carrer en aquesta franja nocturna sense cap motiu que ho justifiqués. El següent acte,  que ha requerit un total de 21 denúncies, té relació amb l’ús inadequat de la mascareta, tant sigui per no portar la mascareta cobrint el nas i la boca correctament, o per no portar-la. La Policia Local també ha denunciat  altres casos per incompliment del confinament perimetral, per consumir de manera compartida a la via pública, per no mantenir la distància física interpersonal, per fumar a la via pública i per desobediència  i resistència als agents de l’autoritat per motius varis.

En aquest període la Policia també ha efectuat 212 serveis/controls a les zones de transport públic, tant  a l’estació de Renfe com a l’estació d’autobús. També ha fet controls als establiments de restauració del municipi per fer complir la normativa establerta per  la Generalitat de Catalunya.

També ha reforçat la vigilància al mercat ambulant de dissabte, juntament amb l’empresa de seguretat Protecta i Protecció Civil Ripoll. Tant pel que fa al compliment d’aforament ciutadà com per la normativa a seguir per part dels paradistes.

Aquests dies,  l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de la Policia Local, també ha atès nombroses trucades demanant informació de les noves mesures per la Covid-19.

A banda d’aquestes actuacions relacionades amb la pandèmia, el cos policial, ha seguit fent  les actuacions i serveis propis  de seguretat ciutadana com vigilància a les entrades i sortides dels centres escolars, patrullatge urbà, atenció ciutadana, etc.