Ahir a la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Llívia es va fer la presentació d’aquesta mostra que recorre Catalunya per aconseguir que la Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll sigui declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO

Els alcaldes de Ripoll i Llívia, Jordi Munell i Elies Nova, van inaugurar ahir 18 d’agost, l’exposició “Portalada de Ripoll”, una mostra itinerant que recorre Catalunya amb la intenció d’aconseguir que la Portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll sigui declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO. L’acte, es va fer  a la sala d’actes de l’Ajuntament de Llívia,  el mateix edifici a on es troba l’oficina d’informació del municipi, lloc on  l’exposició va ser instal·lada fa uns dies.

En el transcurs de l’acte, el musicòleg i director artístic del projecte Europeu Despertant Instruments Adormits de la Portalada de Ripoll,   Toni Madueño, va presentar i fer sonar alguns dels instruments  reproduïts del monument del Monestir de Santa Maria de Ripoll.

La finalitat de l’exposició i del projecte Europeu despertant Instruments Adormits és difondre la candidatura de la Portalada de Ripoll, mentre madura el projecte per elevar la proposta a la UNESCO a París. El camí per aconseguir que la Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll sigui declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, es va iniciar l’any 2014 i va fer un pas important al novembre de 2016 quan va ser inclosa en la Llista Indicativa per part del Consejo del Patrimonio de l’Estat Espanyol. La voluntat és que la portada romànica de Ripoll formi part del llegat de monuments culturals de la humanitat, que representen símbols i emblemes de les diferents cultures que hi ha i han existit al món.

Des dels seus inicis la mostra ha passat per Girona, Barcelona, Madrid, Perpinyà, Tossa de Mar, Vilafranca de Conflent, Igualada, Mollerussa, Elna, Calella, Vilanova i la Geltrú, Molins de Rei, Sant Pere de Rodes, Llançà, Agramunt i Tortosa. Després de Llívia, l’exposició es traslladarà a Montblanc i seguidament a sant Cugat.

 

Galeria imatges https://photos.app.goo.gl/dxjyBchyA8e5wa736