La manca de planificació entre les obres de la sortida nord de Ripoll i la tala d’arbres en la mateixa variant de la C17 ha provocat llargues cues

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Ripoll de dilluns 13 de març, elevarà una queixa dirigida al Departament de Territori de la Generalitat i al Servei de Carreteres de la Generalitat per les afectacions en la mobilitat viària patides aquesta setmana a la variant de Ripoll.

La descoordinació entre diferents serveis de la Generalitat ha comportat que les obres de la rotonda de la sortida nord de Ripoll, que mantenen tallat l’accés nord cap a l’interior de la vila coincidissin amb unes tasques de manteniment i tala d’arbres aquesta setmana al desviament o variant de la mateixa carretera C17. Aquestes obres i treballs han provocat llargues cues amb talls puntuals i regulació de la circulació en un sol carril; especialment en hores punta als migdies coincidint amb la mobilitat laboral i escolar.

Des de l’equip de govern, s’entén que les obres de la rotonda, necessàries per millorar un punt crític d’entrada i sortida al municipi, hagin pogut ocasionar talls puntuals de trànsit, però estaven planificats i avisats. El que no és tan acceptable és que els mateixos dies que es porten a terme aquestes obres, el mateix Departament de la Generalitat executi una tala d’arbres al mateix tram que es veu afectat per les obres de la rotonda. Aquest fet ha provocat llargues cues en hores puntes d’accés laboral, educatiu i de visites mèdiques a l’hospital de Campdevànol. Cal recordar, que la sortida i entrada del municipi només es pot fer per la sortida sud de Ripoll, així que per circular direcció Campdevànol cal passar pel desviament de la C17.

Per tots aquests motius, la JGL, elevarà dilluns aquesta queixa, que es farà arribar amb màxima urgència al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i al seu titular el conseller Juli Fernández.