Aquest diumenge, Ripoll acollirà un nou esdeveniment esportiu de primer nivell. I és que serà la seu de la primera prova de la Copa Catalana de Trial en bicicleta 2021. La competició retorna després de la pandèmia, amb un calendari de quatre proves que, després de Ripoll, portarà als participants a Torredembarra, Barcelona i Sant Antoni de Vilamajor.

Les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda acolliran la competició que compta amb uns 190 ciclistes inscrits a alguna de les 13 categories que s’hi disputaran. Des de les 8.00 h del matí s’aniran succeint les competicions per categories, totes a la zona indoor de l’Avellaneda. S’habilitaran zones d’aparcament excepcionals per a autocaravanes i cotxes, un paddock pels equips, una zona de serveis, el podi i una zona d’àrbitres. Per les mesures contra la Covid-19, els participants hauran d’accedir sense acompanyants a la zona de competició, només ho podran fer els benjamins i pre-benjamins.

Per ordre, les categories que s’aniran disputant seran R3, Aleví, Open blanc, R2, Màsters, Open blau, Open negre, R1, Elit F, Principiant, Elit M, Pre-benjamí i Benjamí. Paral·lelament, s’aniran lliurant els premis al podi quan acabi cada competició. Durant tot el matí, fins a les 14.00 h, es preveu moviment a la zona indoor.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, serà present a l’esdeveniment. Hi haurà esportistes de molt nivell, com el número 1 del rànquing mundial 20, guanyador de la copa del món del 2019, Borja Conejos, que ja ha confirmat la seva presència. També hi prendran part tres alumnes actuals del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès: Nil Benitez, Martí Riera i Virgina Rusca. Es preveu una gran jornada de ciclisme i trial a la vila.

Mapa de la zona de competició a l’Avellaneda