El 9 de març a les 13 h hi ha una visita adreçada a propietaris per tal de mostrar aquesta iniciativa que dona vida al Barri Vell.

L’Ajuntament organitza una jornada de portes obertes adreçada a propietaris per a visitar pisos rehabilitats per part del consistori ripollès situats al Barri Vell. Aquests, es reformen per a acabar-los destinant a polítiques socials d’habitatge, en el marc d’una acció concertada que es duu a terme des del 2018 i ja ha actuat en 7 immobles. Es tracta d’un projecte innovador i sostenible per donar vida al Barri Vell de la vila.

La jornada es durà a terme el pròxim dijous 9 de març a partir de les 13 h del migdia. El punt de trobada serà la plaça de l’Ajuntament. Es convida a les persones que tinguin un habitatge buit al Barri Vell o que coneguin a algú que en tingui. Durant la visita es mostraran els últims pisos que ha reformat l’Ajuntament, es detallaran les condicions i es resoldran tots els dubtes que puguin sorgir.

Com és el procés de rehabilitació?

 1. Una comissió tècnica valorarà les possibilitats del pis.
 2. Es redactarà una proposta de projecte per contrastar amb la propietat.
 3. Totes les obres i tràmits les realitzarà l’Ajuntament d’acord amb el conveni signat.
 4. Un equip d’operaris es posarà mans a l’obra.
 5. Un cop finalitzada la reforma del pis, toca llogar-lo.
 6. El pis entra en una borsa de lloguer i des de l’Ajuntament es trobarà un llogater amb garanties i sense preocupacions.
 7. El llogater que entri al pis, pagarà el lloguer a l’Ajuntament fins al moment que s’hagin amortitzat les despeses. A partir d’aquest moment el propietari ja pot cobrar el lloguer.

Avantatges

Una sola acció té un efecte en cadena amb molts beneficis per a Ripoll i per a tots els actors implicats:

 • Els propietaris aconsegueixen rehabilitar l’habitatge sense esforç i millorar el seu patrimoni.
 • Es redueixen els immobles desocupats.
 • Es genera ocupació i activitat econòmica.
 • Es dona vida al barri.
 • Es facilita que els joves optin a un lloguer assequible i no marxar de la vila.

Per a més informació, trucar al 972 71 41 42 i demanar per l’Àrea de Projecció Econòmica, o enviar un correu a projeccioeconomica@ajripoll.cat.

Descarrega AQUÍ el díptic informatiu.

Consulta AQUÍ l’ordenança reguladora de l’acció concertada.