Es commemoren el Dia Mundial de la Diabetis i el Dia Internacional de la Prematuritat.

Aquesta setmana, la façana de l’Ajuntament de Ripoll s’il·lumina per commemorar dues efemèrides. Per una banda, aquest dimarts 14 de novembre, s’ha projectat la llum de color blau per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis. Aquesta iniciativa, que es duu a terme a façanes de diversos edificis de tot el món, vol conscienciar sobre la importància de portar una alimentació saludable que ajudi en el control d’aquesta malaltia. La data de celebració del Dia Mundial de la Diabetis, instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), commemora l’aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina l’any 1922.

Per altra banda, el divendres 17 de novembre la façana s’il·luminarà de color lila amb motiu del Dia Internacional de la Prematuritat, a petició de l’associació ‘Som Prematurs’. En aquest cas, es fan actes arreu del país per generar sensibilitat i consciència sobre la prematuritat, les seves causes i les múltiples conseqüències que a curt, mitjà i llarg termini té aquest fet sobre les nenes i els nens que neixen abans d’hora. Al voltant del 7% dels nadons a Catalunya o sigui uns 4.500 nadons cada any neixen abans de temps.

Amb la il·luminació de la façana i les publicacions a les diferents xarxes socials, el consistori vol conscienciar sobre diferents malalties o bé donar visibilitat a col·lectius. Per exemple, també s’ha il·luminat de vermell en el Dia Mundial de la Creu Roja o de verd en el dels farmacèutics. Altres jornades que s’han commemorat d’aquesta manera en els darrers mesos i anys han estat les de l’autisme (color blau) o l’endometriosi (groc), entre d’altres.