Esdevindrà un complement de la visita al Monestir i el seu Centre d’Interpretació, mentre que durant el Mercat Medieval es podrà visitar gratuïtament.

L‘exposició ‘Temps del Romànic. Art, vida i consciència’ va ser creada i impulsada fa uns anys per l’Obra Social ‘la Caixa’ i la Generalitat de Catalunya en el marc del programa Romànic Obert. La mostra va visitar molts municipis de Catalunya, entre ells Ripoll, el 2015. Un cop s’ha acabat la seva itinerància, la Generalitat ha cedit l’exposició a l’Ajuntament, que l’ha instal·lat a l’església de Sant Pere.

Allà, ‘Temps del Romànic’ servirà com a complement de la visita al Monestir de Ripoll i al Centre d’Interpretació del mateix. L’entrada dels visitants s’efectuarà a través de l’Oficina de Turisme, des d’on també s’accedeix al Centre d’Interpretació, que queda a la mateixa planta que l’exposició. A partir del 30 de juliol, ja es trobarà oberta pels visitants.

També es realitzaran unes jornades de portes obertes a la mostra, aprofitant l’efemèride del Mercat Medieval de Ripoll. L’entrada serà gratuïta, a través de l’accés principal de l’església, els dies 7, 8, 14 i 15 d’agost, de les 11.30 a les 14 h al matí i de les 17 a les 20 h a la tarda.

‘Temps del Romànic’

L’exposició ens presenta l’art, la societat i la cultura de Catalunya ara fa mil anys, amb una aproximació interdisciplinària que comprèn des de l’art i el pensament intel·lectual fins a la vivència de les persones corrents. La mostra permet redescobrir i interpretar el romànic català a través de recursos audiovisuals i interactius, oferint una visió fresca i actual d’aquest moment i d’aquest patrimoni. Es divideix en cinc grans conceptes o àmbits: els pilars, els contrastos, el missatge, la vida i els mons; a més del romànic català, europeu, únic. Amb això, el visitant podrà copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del romànic, que esdevé un element patrimonial únic, singular dins i fora del nostre país.

Descarrega fotografies de l’exposició: https://photos.app.goo.gl/NcLd2Rt5EinhJEWv6

L’església de Sant Pere acull la mostra ‘Temps del Romànic’