A Ripoll, el total d’afiliats a la seguretat social en empreses ubicades a la vila se situa en 5.478 persones, amb una variació interanual que continua essent positiva, amb +56 afiliacions, de les quals 8 al règim d’autònoms i 8 més al d’agraris. També es mostra un repunt al règim de treballadors/es a la llar.

La variació respecte al mes anterior és de -11 afiliats/des. En aquestes dades no es reflecteixen els treballadors i treballadores afectats per ERTO, atès que continuen afiliats.

Pel que fa a l’atur, aquest gener puja en dues persones a Ripoll respecte al desembre, situant-se en un total de 579 parats. D’aquestes persones, 265 són homes i 314, dones. L’impacte interanual és de +134 persones a l’atur. La corba comença a pujar a partir del març de l’any passat per efecte de la pandèmia, amb repunts a l’agost i al desembre, coincidint amb el confinament perimetral.

Per sectors, el major nombre d’aturats es troba als serveis, amb 338. 118 són del sector industrial, 32 en la construcció i 8 en l’agricultura. Pel que fa a les persones entre 25 i 44 anys, que suposen 187 aturats, 85 són homes i 102 són dones. I en les majors de 45 anys (342 aturats), 148 són homes i 194, dones.

L’Ajuntament de Ripoll es compromet a seguir treballant per afavorir la inserció laboral de les persones desocupades i fomentar la creació d’ocupació.