L’Ajuntament de Ripoll impulsa aquest any la primera edició dels Jocs Florals Comte Guifré, un certamen literari en les modalitats de prosa i poesia en el qual hi pot participar, no només els ripollesos, sinó qualsevol català d’arreu del territori. S’han presentat aquest dimecres al migdia per part de l’equip de govern, representat per la batllessa Sílvia Orriols i els regidors Gaspar Viñas i Guillem Barranqueras.

Orriols ha explicat que es tracta d’una aposta “per vindicar la nostra identitat i perquè joves i gent gran sentin motivació per escriure en català i donar vida cultural a la vila de Ripoll”.

El consistori convoca aquests Jocs Florals amb un termini d’admissió d’obres que s’iniciarà el dijous 1 de febrer i conclourà el dimarts 5 de març de 2024. Es formarà un jurat amb cinc persones vinculades al món de la cultura, autors i lletraferits de la comarca, que escollirà per unanimitat els guanyadors de les diferents categories. El veredicte es donarà a conèixer el dia 23 d’abril, coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi, en una cerimònia pública a la plaça de l’Ajuntament.

Hi haurà quatre categories diferents per als participants: la primera anirà dels 10 als 12 anys; la segons dels 13 als 15 anys; la tercera dels 16 als 18 anys; i la darrera està reservada als majors de 18 anys. En cada cas hi haurà premis econòmics, tant de prosa com de poesia, per als vencedors i vals per gastar en comerços o establiments locals per als segons i tercers. El tema d’escriptura és lliure i hauran de ser obres inèdites en llengua catalana.

Els treballs es poden presentar per correu electrònic a jocsflorals@ajripoll.cat o bé físicament a l’Ajuntament de Ripoll, en paper DIN-A4. Tots els detalls sobre el format, l’extensió i els terminis estan especificats a les bases que es poden consultar AQUÍ.

Presentació dels Jocs Florals Comte Guifré 2024