Aquest migdia s’ha presentat al Claustre del Monestir de Santa Maria la 44a edició del Festival de Música de Ripoll, que es durà a terme del 14 de juliol al 2 de setembre de 2023. A la roda de premsa s’ha comptat amb diversos membres i amb la presidenta de l’entitat organitzadora Amics de la Música, Anna Cassany, i també amb la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols.

Cassany ja explicat que “aquests darrers anys hem continuat fent el festival sobretot en record a en Joan Amils, que n’era l’ànima, però també perquè pensem que Ripoll s’ho mereix. I aquí estem, ja són 44 edicions!”. Sílvia Orriols ha destacat que des de l’Ajuntament “estem molt satisfets de poder celebrar una edició més del  festival i hi donem tot el suport institucional i logístic que faci falta. Tot el nostre agraïment als Amics de la Música i a totes les persones que de forma altruista l’han fet possible durant tot aquest temps”.

El Claustre del Monestir serà l’escenari de tots els concerts del festival, excepte del que es programa des del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Es començarà el divendres 14 de juliol a les 22 h, amb el concert de sardanes i música de cobla a càrrec de la cobla de la Catalunya Nord Sol de Banyuls, en el marc d’un cap de setmana molt sardanista a la vila, coincidint amb l’Aplec.

Se seguirà el dissabte 22 de juliol amb el concert de música de cambra dels alumnes del 34è Curs d’interpretació musical a les 17 h, i l’endemà, ells mateixos oferiran dos concerts de cloenda del curs, a les 11.30 i les 17 h. Aquestes tres activitats són d’entrada gratuïta.

El 5 d’agost a les 21.30 h es farà el Recital Líric, amb la soprano Montserrat Martí, el tenor Jordi Galán i Anna Crexells al piano. L’11 d’agost també a les 21.30 h, serà el torn d’un concert de música clàssica amb Eva Curto al violoncel, Bernat Castillejo a la flauta i Adolf Pla al piano.

El 16 d’agost a les 20 h, en el marc del 12è Festival de Música Antiga dels Pirineus, l’església de Sant Pere acollirà ‘Affectum’, Música, Paraula, Dansa, Teatre, amb Jaume Sangrà i Ensemble Il Mondo Che Gira.

El 19 d’agost a les 21.30 h serà el torn de Cat Klezmer Trio; el 26 d’agost a la mateixa hora hi haurà jazz a la fresca amb Swing Flamingos; i el 2 de setembre també a les 21.30 h, actuaran Elisa Scudeller (violí) i Miquel Esquinas (piano). Per tant, serà un estiu amb molta música a Ripoll.

Durant la roda de premsa també s’ha destacat que enguany es torna a dur a terme el Curs d’Interpretació Musical. Aquest, ja arriba a la 34a edició i se celebra del 15 al 23 de juliol. Es compta amb 31 alumnes i un claustre de professors de gran nivell.

Les entrades per als diferents concerts del festival es podran adquirir a partir d’avui mateix a través de la plataforma www.entrapolis.com. També es podran comprar presencialment al Museu Etnogràfic de Ripoll o bé el mateix dia dels concerts des d’una estona abans que comencin. L’entrada als esdeveniments del claustre es farà a través de la Sala Abat Senjust.