La nova batllessa infantil és la Sara Marín Martínez, de l’escola Vedruna

Aquest dilluns, 16 d’octubre, la Sala Eudald Pradell va acollir el ple de constitució del Consistori Infantil 2023-2024, el dotzè a l’Ajuntament de Ripoll. Dos representants de 6è de primària de cadascuna de les quatre escoles de la vila van defensar la seva candidatura a l’alcaldia infantil per a aquest curs. Els van voler acompanyar els membres del consistori infantil del curs passat. Després de les votacions que, com sempre, van ser ajustades, la Sara Marín Martínez de l’escola Vedruna va ser escollida com a batllessa infantil.

En Roger Casas i la Martina Fabregó, que van compartir alcaldia el curs 2022-23, van cedir la vara a la nova alcaldessa. També van ser presents a l’acte la batllessa Sílvia Orriols, qui va donar la benvinguda i va encoratjar als nous representants infantils, i el regidor d’Educació Albert Santandreu.

Durant el ple, cada representant de les escoles va fer un discurs amb les seves idees i alguna proposta que ja tenen per millorar la vila. Posteriorment, es va passar a les votacions per elegir a la nova batllessa, on cada infant va poder votar a tres candidats. En la propera reunió, es repartiran les diferents regidories. Tot i això, cal recordar que el Consistori és un òrgan horitzontal i tots els seus membres participen de les decisions per igual. Les propostes que vagin aprovant seran valorades per l’equip de govern del consistori adult o bé es duran a terme amb el pressupost del Consistori Infantil, que com sempre, serà de 5.000 euros.

Els representants de les escoles d’aquest curs són:

Escola Joan Maragall

  • Itziar Vigara Cordoba
  • Eudald Morera Serres

Escola Salesians

  • Ònia Martínez Salgado
  • Helena Orriols Martin

Escola Tomàs Raguer

  • Noa Montes Cardoso
  • Gil Serrano Roig

Escola Vedruna

  • Sara Marín Martínez
  • Ot Casals Villegas

Cada dilluns a la tarda, els infants participants es reuniran a l’Ajuntament per treballar les propostes i decisions que duran a terme. A banda, realitzaran quatre plens durant el curs. D’aquesta manera, aprenen com funciona un ajuntament des de ben joves. La tècnica d’Educació Núria Perpinyà i l’Agent Cívic Jordi Reolid els ajudaran i acompanyaran durant aquesta experiència.

Durant el ple, també es va agrair la feina que ha fet el Consistori Infantil del curs passat, ja que han estat moltes les accions que han dut a terme i també han fet diverses propostes per millorar Ripoll.

Galeria de fotos del ple de constitució: https://photos.app.goo.gl/WQefhApnbmy9c9sBA

Els membres del nou Consistori Infantil juntament amb els del curs passat