La nova alcaldessa infantil és la Iona Carbonell, de l’escola Vedruna

Aquest dilluns, 4 d’octubre, la Sala Abat Senjust va acollir el ple de constitució del Consistori Infantil 2021-2022, el desè a l’Ajuntament de Ripoll. Dos representants de 6è de primària de cada escola de la vila van defensar la seva candidatura a l’alcaldia infantil per aquest curs. Per novena vegada consecutiva, el càrrec serà ostentat per una nena, la Iona Carbonell, de l’escola Vedruna. Ella va ser la més votada i en segona posició va quedar Ona Codony, del Tomàs Raguer, que serà la secretària.

Van assistir a l’acte els representants del Consistori del curs passat, que deixaven els seus càrrecs, encapçalats per l’alcaldessa infantil 2020-2021, Naia Planas, qui va cedir la vara a Iona Carbonell. També hi va ser present l’alcalde de Ripoll Jordi Munell, qui va donar la benvinguda i va encoratjar als nous representants infantils, a més d’agrair la feina al consistori sortint.

Tot seguit es va passar als discursos dels representants de les escoles i després a la votació. Un cop es va fer el recompte, Iona Carbonell era designada com a alcaldessa. Les regidories que ostentarà cadascun dels infants es decidiran en la seva propera reunió, perquè totes i tots estiguin còmodes amb la seva funció. Cada dilluns a la tarda, es reuniran a l’Ajuntament per treballar les propostes i decisions que duran a terme. A banda, realitzaran quatre plens durant el curs. Disposaran d’un pressupost de 5.000 euros, com és habitual.

Enguany és el desè aniversari del Consistori Infantil de Ripoll i per celebrar-ho s’està plantejant fer una festa de cara a la primavera on hi puguin assistir tots els representants dels consistoris d’aquesta dècada. El primer alcalde infantil va ser Adrià Munell i des de llavors, sempre ha ostentat el càrrec una nena.

Els representants de les escoles d’aquest curs són:

Escola Vedruna:

  • Iona Carbonell (alcaldessa infantil)
  • Oriol Roca

Tomàs Raguer:

  • Ona Codony (secretària)
  • Elena Uriarte

Salesians:

  • Joana Tristán
  • Andrea Garcia

Joan Maragall:

  • Peronella Orriols
  • Abril Pérez

El consistori infantil sortint, amb els nous representants

Galeria de fotografies del ple: https://photos.app.goo.gl/kNu76oWkVgyW6AVy8