Aquest 8 de març s’ha inaugurat l’exposició ‘Dones ripolleses que deixen empremta’, elaborada pel Consell de Dones, i s’han realitzat altres actes.

A Ripoll s’ha commemorat el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb diversos actes. El més important ha estat la inauguració de l’exposició ‘Dones ripolleses que deixen empremta’, que es podrà visitar tot aquest mes de març al Casal Cívic La Devesa del Pla. Aquesta mostra ha estat elaborada per les membres del Consell de Dones de la vila i recull la vivència de deu dones del municipi que han destacat per la seva tasca laboral, social, familiar… i que, en la majoria de casos, elles ni tan sols ho han viscut així. La intenció és que sigui una exposició viva que vagi creixent amb el temps, incorporant nous testimonis.

A la inauguració hi va assistir molta gent i es va aprofitar per fer la lectura del manifest institucional de la jornada, per part de les regidores de l’Ajuntament Maria Dolors Vilalta, Chantal Pérez i Rebeca Galavis. Algunes de les protagonistes de l’exposició van ser presents a l’acte, que va acabar amb un petit aperitiu per a tothom.

Les deu dones que han estat escollides per iniciar aquesta mostra i que han estat entrevistades pel Consell de Dones han estat Roser Salomó i Garcia, Maria Salvans Casas, Rosa Gallart Gallart, M. Rosa Tendero Català, Conxita Colomer, Josefina Del Pozo Álvarez, Teresina Maideu i Puig, Carme Font Feixas, Casilda Gómez Delapeña i Antònia Burniol (amb un text redactat per la seva filla).

En aquest enllaç de descàrrega també podeu veure l’exposició ‘Dones ripolleses que deixen empremta’: https://ripoll.cat/wp-content/uploads/2023/03/Exposicio-DONES-QUE-DEIXEN-EMPREMTA.pdf

Acte de lectura del manifest del 8M i d’inauguració de l’exposició

En aquest 8M, des de l’Ajuntament de Ripoll es reivindica i es continua treballant per una vila amb igualtat de drets, sense cap tipus de violència ni discriminació. Des del Consorci de Benestar Social del Ripollès es va impulsar una iniciativa que consistia a penjar un llençol blanc al balcó en reconeixement del treball no remunerat i invisibilitzat, habitualment assumit per les dones. L’Ajuntament s’hi va sumar, per reclamar una comarca on totes i tots siguem corresponsables.

D’altres activitats relacionades amb el 8 de març són la visita temàtica sobre la dona al Monestir de Ripoll que es va fer aquest dimecres i es repetirà dissabte, i l’hora del conte per als infants que es duu a terme aquest dijous a la Biblioteca Lambert Mata.

Llençol blanc penjat al balcó de l’Ajuntament en el marc de la campanya #RipollèsCorresponsable

Galeria de fotos de l’acte del 8M: https://photos.app.goo.gl/WU7reCzd9EbQeeRFA