Aquest dilluns, 5 de febrer, es va dur a terme l’acte d’entrega del lot nadó a la primera ripollesa nascuda aquest any 2024. Es tracta de la Júlia Puigoriol Aznar, que va néixer el 10 de gener i és filla de l’Elisabet Aznar i l’Albert Puigoriol. Es va fer un acte a la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament, que va comptar amb la presència dels nens i nenes del Consistori Infantil, que van fer entrega del lot als pares de la Júlia. Els va acompanyar la batllessa Sílvia Orriols, diversos regidors i també hi eren presents per part de Ripoll Comerç Jordi Tarré, tècnic en dinamització comercial, i Andrea Castillo, dinamitzadora.

Aquest lot nadó especial es compon de productes d’higiene i per a l’atenció del nounat, una bossa de Ripoll, un adhesiu pel cotxe, una targeta per anotar les dades del naixement i entrades per a la piscina per a la unitat familiar. A més, des de Ripoll Comerç s’apadrina a la Júlia durant un any, en una iniciativa que es va iniciar l’any passat. Se li van entregar vals perquè pugui tenir regals i descomptes pel seu sant, Nadal, Sant Jordi o fins i tot la mona de Pasqua.

El projecte lot nadó es va posar en marxa a Ripoll el 2016 i consta del lliurament d’un detall de benvinguda a tots els infants que quan neixen s’empadronen a la vila. L’any 2017, a més, es va incorporar aquest reconeixement especial pel primer nadó nascut de l’any. Es tracta de propostes que tenen com a objectiu valorar el compromís de ser pares a Ripoll i acollir a la petita infància des del moment de néixer.

Al llarg del 2023 van néixer 82 nens i nenes a la vila. En els darrers anys, la xifra ha anat variant. El 2018 en van néixer 101; el 2019, 98; el 2020, 78; el 2021, 70; i el 2022, 68.