Aquest divendres al migdia s’ha dut a terme el sorteig dels tres vals de 100 € per gastar als establiments adherits a la campanya de la Targeta de Nadal del comerç de Ripoll. L’acte s’ha dut a terme a la Sala Eudald Pradell de l’Ajuntament de Ripoll, amb la presència de la regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats del consistori, Manoli Vega, i del president de Ripoll Comerç, Josep Forcada. Ells dos han estat els encarregats d’extreure de l’urna les tres targetes premiades. L’Ajuntament es posarà en contacte amb les persones agraciades.

L’objectiu de la Targeta de Nadal és potenciar les compres al comerç i serveis locals, obsequiar els veïns/es que comprin a la vila i promoure l’economia circular.

Valoració de les dades de la campanya de Nadal

Aprofitant l’acte, Manoli Vega i Josep Forcada han fet valoració de les dades que deixa a Ripoll la campanya de dinamització comercial que es va realitzar durant el Nadal, uns números que s’han anat recopilant aquests dies. El balanç és positiu, tenint en compte les dificultats derivades de la pandèmia.

Pel que fa a la Targeta de Nadal, se’n van repartir un total de 341, de les quals se’n van retornar omplertes correctament 233. Totes aquestes persones ja han rebut els seus vals d’obsequi de 10 €. En total, i comptant els tres vals de 100 € que s’han sortejat avui, la campanya representa una injecció d’uns 2.630 € per repartir entre els 121 establiments adherits.

Per altra banda, el Trenet de Nadal va tenir una acceptació molt positiva tot i la situació sanitària, ja que 817 persones van fer-ne ús durant els nou dies que va estar en funcionament, representant un total d’uns 90 usuaris diaris. 27 establiments de la vila també han participat activament de la proposta, adquirint un total de 435 tiquets per regalar als seus clients.

Una altra activitat proposada va ser el calendari d’advent del patrimoni de Ripoll. Se’n van repartir més de 570 als nens i nenes de totes les escoles de la vila, des de P5 a 4t de Primària, a més dels allotjaments turístics, i 54 establiments hi van participar activament.

Per últim, cal destacar que l’Ajuntament va obsequiar durant el Nadal a tots els seus treballadors/es amb uns tiquets que es podien gastar als comerços de la vila.