El Pati Cultural torna després d’un any de parèntesi per la pandèmia de la COVID-19. La Diputació de Girona organitza aquest esdeveniment des de fa molts anys amb la voluntat d’oferir una bona programació escènica, en la qual tenen cabuda diferents manifestacions artístiques com la música, el teatre o la dansa.

L’esdeveniment Cultural, que ja compta amb una llarga trajectòria, canviarà aquest any 2021 d’ubicació, celebrant-se a la Casa de Cultura en lloc de  la Seu de la Diputació de Girona, per garantir així les normes anticovid.

I serà en aquest escenari, justament a l’auditori Viader, on els Instruments Adormits de la Portalada  del Monestir de Santa Maria de Ripoll sonaran el diumenge 9 de maig, a dos quarts de cinc de la tarda. Les entrades es poden comprar en aquest enllaç https://paticultural.ddgi.cat/programacio/

En aquest cas Antoni Madueño, musicòleg i intèrpret, director del projecte, a través de projeccions, música en directe i una narració, explicarà el procés de construcció dels instruments, la tasca de recerca i la història del monestir en temps medievals.

«Despertant instruments adormits» és una iniciativa que forma part del projecte europeu Awakening European Sleeping Instruments per a la difusió dels instruments i de les músiques creades al voltant de la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll durant l’edat mitjana.

El projecte és coordinat per l’artista, musicòleg i intèrpret especialitzat en el repertori trobadoresc i l’organologia medieval Antoni Madueño, que també construeix els instruments de corda que utilitza als seus concerts. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport del programa Creative Europe en el marc de la Comissió Europea per als sectors culturals i audiovisuals i de la Candidatura de la Portalada de Ripoll al Patrimoni Mundial de la UNESCO, i hi han col·laborat el Museu de la Catedral de Girona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona.

Més Informació  https://paticultural.ddgi.cat/