Activitats internacionals dins el projecte de l’Ajuntament de Ripoll i Europa Creativa

La setmana de l’1 al 7 de juny, la ciutat de Nicòsia organitza diverses activitats dins el projecte “Despertant Instruments Adormits”, liderat per l’Ajuntament de Ripoll i cofinançat per la Unió Europea en el seu programa Europa Creativa.

Antoni Madueño, director artístic del projecte internacional, viatjarà a Xipre i presentarà els instruments musicals reproduïts de la portalada de Ripoll. Serà en el concert que el taller musical Labyrinth Cyprus i Paraplevros Productions organitzen aquesta setmana. Sota el títol “Re-imaginant els sons del Xipre medieval”, produiran un concert en el qual es recitaran i cantaran poesies ambientades en composicions originals, fruit del treball de recerca fet per l’equip artístic del projecte. El concert se celebrarà a la Sala Kasteliotissa, de Nicòsia, el pròxim dia 4 de juny.

Awakening Sleeping Instruments va començar com un projecte de recuperació dels instruments musicals esculpits a la Portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll. Gràcies al suport del programa cultural Europa Creativa de la Unió Europea el projecte s’ha expandit al llarg de 2020-2021 a altres tres països europeus desenvolupant diverses activitats. L’objectiu és connectar el passat musical de Catalunya amb la música composta a França, Itàlia i Xipre de l’època i amb els instruments musicals que la interpretaven.

Durant l’estada els responsables catalans del projecte europeu, mantindran reunions de treball amb l’equip de recerca xipriotes, produiran concerts i conferències i visitaran lutiers locals per tal de conèixer aquest art de recrear instruments medievals.

Més informació https://labyrinthcyprus.com/