Aquesta xifra suposa un increment d’un 9,48% respecte a  l’any passat i un 23,78% respecte al 2019

 Per cinquè any consecutiu,  Ripoll ha disposat d’un trenet turístic amb l’objectiu d’oferir una manera diferent i apte per a tots els públics de visitar Ripoll i el seu entorn. El servei del trenet ha estat en funcionament del 16 de juliol fins al 22 d’agost oferint la possibilitat de fer dos recorreguts diferents, un per conèixer el patrimoni i l’altre per conèixer el paratge natural de la Font del Tòtil.

Amb trenta-vuit dies de funcionament el trenet ha passejat a 3.118 persones, xifra que suposa un increment d’un 9,48% respecte a l’any passat. D’aquestes persones 282 han comprat el paquet turístic que incloïa la visita al Conjunt Monàstic, el Museu Etnogràfic i el passeig amb el  Trenet turístic, que amb un preu econòmicament interessant (cost de 8,50 € adults, 3,90 € pels infants de 5 a 12 anys i gratuït pels menors de 5) ha estat un bon reclam. Destacar que enguany els comerços que ho han desitjat han pogut adquirir tiquets per entregar als seus clients, sumant una aportació de 285 persones al trenet.  En l’àmbit particular han estat 2.551 persones les que han utilitzat aquest mitjà per conèixer més el nostre municipi. En aquest total també s’hi sumen veïns i veïnes de  Ripoll, que cada any repeteixen la passejada amb el trenet, fet que mostra que és una atracció que agrada al públic Ripollès.

La regidora de Turisme, Manoli Vega,  valora positivament aquestes xifres, que creixen any darrere any  i considera un encert oferir dues rutes diferenciades com a oferta del trenet, ja que atrau  un públic diferent. El Trenet tornarà a Ripoll el cap de setmana de la Fira Europea del Formatge, que se celebrarà el 25 i 26 de setembre.

Descàrrega d’imatges https://photos.app.goo.gl/SsSVqhSVE5v83Coq5