Aquest any ha estat la quarta vegada que la nostra vila participa en el Projecte Rossinyol, que és impulsat per una xarxa d’universitats europees a la qual està adherida la Universitat de Girona (UdG).

En aquesta quarta edició, Ripoll ha comptat amb la participació de tres mentorats, dues noies i un noi alumnes de l’escola Tomàs Raguer, escola Joan Maragall i escola Vedruna, i els seus mentors, dues noies i un noi, tots tres de la comarca veïna d’Osona, que són estudiants de la UdG, requisit indispensable per formar part del projecte. Els mentors esdevenen un referent dels joves que acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la vila, de la comarca, de la llengua si s’escau, d’actes culturals, de lleure, esportius, etc. De fet, des de l’inici de curs fins avui s’han trobat setmanalment per a compartir diferents experiències: sortides a la natura, a la platja, al cinema, a visitar espais de Ripoll i també fer activitats conjuntes les tres parelles.

La durada és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de mentors i mentores, on comparteixen les vivències i aprenentatges i fan balanç de l’experiència. En aquest cas la trobada es va celebrar el passat divendres 19 de maig, a les 17.30 hores, a la casa consistorial, i seguidament es va fer un berenar al passeig Mestre Guich. La regidora d’Educació, M. Dolors Vilalta, que també va assistir a la trobada, va agrair la tasca als estudiants de la UdG pel compromís i la constància en el projecte. Els mentorats també van tenir el seu espai per valorar el projecte, afirmant que l’experiència els hi ha agradat molt.

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentorats (alumnat de primària i secundària) i mentors (estudiants universitaris voluntaris de la UDG). La finalitat del projecte és afavorir el desenvolupament, les relacions socials la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat, i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per fer el projecte, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, un cop superat el projecte favorablement, reben un certificat per la formació i per la tasca feta, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure configuració. Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Salt, Olot, Banyoles, Palamós, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Santa Coloma de Farners, Blanes, Lloret de Mar i Hostalric.

En aquest enllaç podreu accedir a fotos de diferents activitats que han fet les parelles:

Descarrega les imatges