El Museu Etnogràfic de Ripoll celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM) amb un seguit d’activitats per als seus visitants.

El DIM és una celebració anual que té lloc cada 18 de maig. Aquesta data va ser establerta pel Consell Internacional de Museus (ICOM) el 1977 per promoure la importància dels museus com a llocs de diàleg entre cultures i com a agents de canvi social. El Dia Internacional dels Museus es celebra a tot el món i cada any s’organitzen activitats especials per destacar el paper dels museus en la societat i fomentar la seva participació en la vida cultural de les comunitats.

Com a part del DIM, també se celebra la Nit dels Museus, consistent en mantenir oberts els museus durant la nit, o oferint als visitants activitats especials com visites guiades, espectacles en viu, concerts, projeccions audiovisuals i tallers, entre altres.

La nit del divendres 19 de maig, en el Marc de la Nit dels Museus, el museu proposa “Viure i sentir el Museu Etnogràfic de Ripoll”, una visita guiada a càrrec dels usuaris de la Fundació MAP en dos torns, a les 19.30 h i a les 20.30 h. Les places per a aquesta activitat són limitades i es poden reservar a través de la pàgina web del Museu.

A més, el dijous 18, el dissabte 20 i el diumenge 21 de maig, el Museu Etnogràfic i la Farga Palau de Ripoll obriran les seves portes al públic. Els visitants podran gaudir de la visita gratuïta al museu i a la farga, i conèixer la història i les tradicions del territori. Cal reservar plaça per visitar la Farga Palau a través de la pàgina web del Museu.

Us convidem a gaudir d’aquestes activitats del Museu Etnogràfic de Ripoll en aquest Dia Internacional dels Museus i a descobrir el patrimoni cultural del nostre territori.