Des de l’estiu del 2011 i cada any successiu,  el Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll, treballa per consolidar-se  com un lloc referent de clubs i entitats esportives de Catalunya per a la realització d’estades de pretemporada, campus formatius i de perfeccionament i concentracions esportives. El municipi  disposa,  al Centre de Tecnificació Esportiva,  d’unes instal·lacions de qualitat i un entorn incomparable, així com un equip tècnic amb experiència, que dona suport a l’organització dels esdeveniments.

Des del 27 de juny fins al 29 d’agost les instal·lacions del CTER acolliran uns 350 esportistes de diferents clubs de Catalunya. Així al llarg del juliol i agost el campus del Club Esportiu DMS futbol sala, el del Club Vòlei Viladecans, el de Club Vòlei del FC Barcelona femení, el de l’Hoquei Pol Manrubia, el d’Indústries Santa Coloma i el del Club Patí Girona faran estada a la nostra vila i ús de totes les instal·lacions esportives del municipi. Això suposa també una repercussió econòmica positiva cap a la vila, allotjant-se en establiments ripollesos i participant de la vida social del municipi.

També aquests dos mesos les entitats esportives de la vila, portaran a terme els seus campus d’estiu, així que un total de 125 infants i joves ripollesos participaran en les tecnificacions de l’Hoquei Club Ripoll, de l’Escola de Futbol Sala, del Club Patí Ripoll i del Campus AFO de Futbol (Escola Futbol del Ripollès i de l’Atlètic Ripoll), que també faran ús dels equipaments esportius.

En el marc de l’Estiu Actiu, la proposta de lleure inclusiu municipal, que acull 4 modalitats de casals: Esplai d’Estiu, Casal Creactiu, Casal Esportiu i Aventura’t, un total de 270 infants i joves de 3 fins a 16 anys, també faran ús puntual d’aquestes instal·lacions.

Aquestes dades evidencien que l’esport a Ripoll està viu i que el CTER ha suposat un revulsiu esportiu pel municipi que, conegut arreu de Catalunya, posiciona la nostra vila com a lloc preferent per fer estades esportives de qualitat. L’Ajuntament continua treballant sense fre en el  Projecte de Futur de la zona esportiva 2019-2029 que millorarà, encara més, i ampliarà les instal·lacions esportives de Ripoll.