Aprofitant la proximitat amb el 10 d’octubre -el dia mundial de la Salut Mental- i sent molt conscients que aquest és un repte i una necessitat imponent en la nostra societat actual, i sobretot en els més joves, des de Joventut Ripoll i Joventut Ripollès s’ha iniciat una campanya, en coordinació amb altres agents del territori als centres de secundària de la comarca. Aquesta es compon de 3 accions en diferents formats i moments amb l’objectiu de trencar tabús, desestigmatitzar i orientar als i les joves a l’hora de demanar ajuda quan ho necessitin:

  • S’han omplert els miralls dels centres de secundària amb frases per trencar estigmes i tabús, acompanyades d’un cartell amb tips sobre com demanar ajuda en cas de necessitar-la.
  • S’estan duent a terme dos punts joves a cadascun dels centres a l’hora del pati per generar debat i treure a la llum situacions properes a les seves vivències.
  • S’ha planificat un taller amb tots els grups de 1r d’ESO, en horari lectiu, sobre gestió emocional, per tal de dotar d’eines a l’alumnat en la prevenció i gestió dels problemes de salut mental.

Tot aquest treball s’ha realitzat de manera coordinada amb la Taula de Salut Mental del Ripollès. Una feina que des de Joventut s’inicia essent conscients de les dimensions del problema i assumint que més enllà d’aquestes tres accions cal donar transversalitat l’abordatge de la salut mental en la joventut.